ADV: sporten met lenzen of met een bril? Dít is de beste keuze

En dit zijn de voordelen!

Lees ook

Bij sommige sporten is het nog wel te doen om een bril te dragen, maar als je bijvoorbeeld aan high intensity trainingen doet, dan wordt het een lastiger verhaal. Je bril kan flink in de weg zitten, maar helemaal niets dragen is ook geen optie. De makkelijkste oplossing: daglenzen van Bausch + Lomb.

Sporten met lenzen heeft veel voordelen ten opzichte van sporten met een bril op:

1/ Geen beslagen glazen

Door verandering van temperatuur kunnen je brillenglazen gaan beslaan; daar heb je als brildrager vást weleens last van gehad. Ook mist kan zorgen voor een vochtig laagje op je bril, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de regendruppels die je zicht kunnen belemmeren.

2/ Groter blikveld

Als je een teamsport doet is het wel zo handig als jij op ieder moment kunt zien wat er om je heen gebeurt. Het montuur van je bril kan roet in het eten gooien en ervoor zorgen dat je die ene bal nét niet zag aankomen. Met lenzen heb je hier geen last meer van!

3/ Minder kans op oogblessures

Als jij met anderen sport, kan het voorkomen dat iemand per ongeluk tegen je aanloopt en de bril van je neus stoot. Als je bril hierdoor kapot gaat, zou er een onderdeel in je oog terecht kunnen komen, en dat is wel het laatste dat je wilt!

4/ Geen last van afglijden

Ben je aan het rennen, dan kan het zijn dat je bril met iedere stap een stukje verder van je neus afglijdt. Je hebt natuurlijk geen zin om ‘m telkens terug te moeten drukken, want je volle focus ligt bij de work-out waar je mee bezig bent. Daarnaast ga je zweten en dat kan het afglijden bevorderen. Met lenzen voorkom je dit probleem.

5/ Daglenzen

Elke dag een nieuwe lens, wel zo gemakkelijk. En je hebt gegarandeerd een dag lang comfortabel zicht, ook tijdens het sporten! Bausch + Lomb heeft een daglens die bio-geïnspireerd is en hetzelfde werkt zoals je oog; het materiaal imiteert de functie van natuurlijke tranen, heeft hetzelfde vochtgehalte als je oog en heeft zelfs een UV-block. Lees er hier meer over of ga naar de Facebookpagina. Die staat heel januari in het teken van sporten.

Welke voordelen ervaar jij als je sport met lenzen in plaats van een bril? Deel het met ons!

Waarom hardlopen niet altijd helpt bij afvallen >

Advertorial | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook