Deze muziekstijlen boosten je productiviteit

Oortjes in en gaan!

Deze muziekstijlen boosten je productiviteit

Gaat voor jouw gevoel de tijd te snel of heb je spijt dat je niet een extra dag vrij hebt genomen? Moet je vanavond nog even doorwerken? Het is misschien verstandig om je oortjes in te doen en je af te zonderen.

Uit onderzoek blijkt dat je productiever wordt van muziek, maar je kunt beter geen tunes kiezen die veel tekst bevatten; daardoor word je te snel afgeleid. Welke muziekstijlen je productiviteit wél boosten?

1/ Klassieke muziek

In eerste instantie denk je misschien dat het slaapverwekkend is, maar niets is minder waar. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat zeven op de acht mensen merken dat hun humeur verbetert door klassieke muziek en dat ze zich beter kunnen concentreren op hun werk.

2/ Natuurmuziek 

Dit heeft haast geen uitleg nodig, lijkt ons. Niets is rustgevender dan het geluid van tsjilpende vogels en een stromende waterval. Plus, het zou ervoor zorgen dat je op nieuwe ideeën wordt gebracht en dat je hersenen nieuwe informatie beter kunnen verwerken.

3/ Videogame-muziek 

Het deuntje van Super Mario terwijl je aan het werk bent? Klinkt gek, maar het zou je productiviteit een enorme boost geven. De muziek uit videogames is namelijk zo gecomponeerd dat jij je beter kunt concentreren op het spel. 

4/ Ambient muziek

Dit is achtergrondmuziek die bij een bepaalde setting hoort. Het moet je aandacht trekken, maar niet de overhand nemen; dit zorgt ervoor dat het niet afleidt, terwijl het je wel scherp houdt.

Lees ook: Zó leer je budgetteren

Bron: Lifehack | Beeld: iStock