Deze bijwerkingen van de pil kende je waarschijnlijk nog niet

We zetten er zes voor je op een rij.

Lees ook

Slik jij de pil? Dan ben jij zeker niet de enige, want het is nog steeds het meest gebruikte anticonceptiemiddel in Nederland. Maar wist jij dat de pil ook heel wat bijwerkingen met zich meeneemt, waar jij vast en zeker nog nooit van gehoord hebt? Benieuwd wat dat kleine pilletje nou écht met je lichaam doet? Kijk snel verder.  

1/ Droge ogen

Heb je vaak last van droge ogen? Blame it on… De pil! De hormonen in de pil kunnen namelijk je ogen laten uitdrogen.

2/ Verhoogde kans op schimmelinfecties

Veel vrouwen hebben vaker last van schimmelinfecties wanneer ze de pil slikken. Dat  is te wijten aan het hormoon oestrogeen. Een verhoogde productie van dit hormoon, verhoogt de kans op schimmelinfecties.

3/ Een egale huid

Is het jou ook opgemerkt dat je puistjes als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je aan de pil zit? Dat is niet zo gek ook, want de pil verlaagt de productie van het hormoon testosteron – dat een grote invloed op jouw huid kan hebben. Maar naast een egale huid, kan het ook de groei van overtollige beharing stopzetten.

4/ Verhoogde kans op migraine

Mensen die veel last hebben van migraine, kunnen de pil beter achterwege laten. De pil kan de migraine-aanval namelijk verergeren en het kan zelfs leiden tot zwellingen in het hoofd, wat op z’n beurt weer ernstige complicaties tot gevolg kan hebben.

5/ Uitstel van je ongesteldheid

Begrijpelijk dat je een beetje ongerust wordt als je een maand niet ongesteld bent geweest. Toch zou de oorzaak bij de pil kunnen liggen. Wanneer je al een tijdje de pil slikt, kunnen sommige vrouwen tot het punt van zogenaamde ‘no periods’ komen.

6/ Haaruitval

Ja, écht. De pil kan ook jouw mooie lokken aantasten. Dit komt voornamelijk voor bij vrouwen die vatbaar zijn voor hormonaal haarverlies en die overgevoelig zijn voor hormonale veranderingen.

Door dit anticonceptiemiddel heb je minder zin in sex >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook