5 gewoontes die je gelukkiger maken

Dingen die je elke dag kunt doen.

Lees ook

De zon mag dan misschien schijnen, maar de donkere ochtenden en de ijzige kou kunnen ervoor zorgen dat je in een flinke winterdip terecht bent gekomen. Tijd om daar wat aan te doen, want je wilt hoe dan ook gelukkig het nieuwe jaar ingaan, toch? Dit zijn een paar dingen die je iedere dag zou kunnen doen om je geluk een boost te geven:

1/ Ga erop uit

We zeiden het al, de zon schijnt! Dat betekent dat er niets gaat boven een fijne wandeling door park of bos. De zonnestralen zullen ervoor zorgen dat je je beter voelt. Daarna kun je er weer helemaal tegenaan.

2/ Luister naar herkenbare muziek

Zet liedjes op die je doen denken aan die fijne vakantie, of de muziek die gedraaid werd toen je intens gelukkig was op dat ene feestje. Door herinneringen op te roepen met behulp van muziek, zul je merken dat het geluksgevoel van toen weer een beetje terug komt.

3/ Lach!

Is er een film die ervoor zorgt dat jij iedere keer weer de slappe lach krijgt? Of heb je een vriendin die de beste grappen kan maken? Keihard lachen zorgt ervoor dat er een stofje vrijkomt in je brein waardoor jij je op en top happy voelt. Hoe cliché het ook is, ze zeggen niet voor niets: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

4/ Zorg voor voldoende slaap

Ga op tijd naar bed en kom tijdig uit de veren zodat je alles uit je dag kunt halen. Slaap vooral niet te kort of te lang, want dat is niet alleen slecht voor de lijn maar ook voor je geluksniveau. Het zou namelijk voor depressieve gevoelens kunnen zorgen en dat is nu precies wat we proberen te voorkomen.

5/ #Goals

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is er niets beters dan het bedenken van goede voornemens en nieuwe doelen. Hiermee komt er namelijk dopamine vrij in je lijf en dat zorgt ervoor dat je brein een gevoel van controle krijgt.

Waarom gelukkige koppels nauwelijks posten over hun relatie >

Bron: Business Insider | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook