Hierom mag je een avocado niet in de koelkast bewaren

Ook niet om te voorkomen dat ze overrijp worden.

We kopen vaak groente en fruit dat in de supermarkt buiten de koeling ligt, om het vervolgens thuis in de koelkast te bewaren. Zo ook avocado’s, zeker als ze al best rijp zijn en we ze niet direct willen eten. Dit moet je echter nooit doen, volgens Amerikaanse onderzoekers.

De wetenschappers van de University of California (UC) Davis publiceerden een lijst van groenten en fruit die je niet in de koelkast zou moeten bewaren. Wat er gebeurt als je komkommers, tomaten en avocado’s wel in de koeling legt? Ze zullen inderdaad niet verder rijpen, maar ze verliezen ook hun smaak. En dat wil je natuurlijk niet. Bewaar je groenten en fruit naast elkaar in de koelkast, dan zijn je groenten daar de dupe van; fruit produceert bepaalde gassen waardoor de groenten eerder gaan rotten.

Dus heb jij een avocado in de koelkast liggen? Haal ‘m er dan direct uit – net als onderstaande groenten- en fruitsoorten die je ook buiten de koelkast moet bewaren:

  • Aardappels
  • Appels
  • Aubergine
  • Avocado
  • Bananen
  • Citroen
  • Gember
  • Granaatappel
  • Grapefruit
  • Kaki fruit
  • Kiwi
  • Komkommer
  • Limoen
  • Mango
  • Nectarine
  • Papaya
  • Pepers
  • Perzik
  • Pompoen
  • Pruimen
  • Sinaasappel
  • Tomaten
  • Uien
  • Watermeloen
  • Zoete aardappels

Waarom je geen avocado’s meer moet eten >

Bron: Metro Lifestyle | Beeld: iStock

Laatste nieuws