Lena Dunham onder vuur wegens uitspraak over abortus

Want dít zei ze erover.

Lena Dunham laat in haar podcast ‘Women of the Hour’ keer op keer haar visie op bepaalde zaken horen. Dit keer kwam het onderwerp abortus ter sprake en de wat de actrice daarover te zeggen had, deed het nodige stof opwaaien.

Toen ze ooit gevraagd werd te spreken over haar ervaring met abortus, zei ze dat ze wilde dat er ooit zelf een ondergaan had. “Ik schrok er een beetje van toen ik gevraagd werd iets te zetten, en riep meteen: ‘Ik heb nog nooit een abortus ondergaan!’. Ik wilde dat dit duidelijk ze was”, zegt ze. “En daardoor realiseerde ik me dat er zelfs in mijn hoofd een stigma is. Zelfs ik, een vrouw die zo veel waarde hecht aan het recht van vrouwen om de baas te zijn over hun eigen buik, vond het blijkbaar belangrijk te laten weten dat ik zelf onbevlekt ben op dit gebied.”

In het geluidsfragment prees Lena de vrouwen in haar omgeving die wel een abortus hebben gehad, onder wie haar moeder. Ze is te spreken over hun moed en zelfkennis. “Ik ben gaan beseffen dat ik het stigma dat ik met me meedroeg weg moest stoppen. Nu kan ik zeggen dat ik nog steeds geen abortus heb laten plegen, maar dat ik zou willen dat ik dat wel had gedaan.”

Deze uitspraak werd niet zo goed ontvangen en social media brandde los. Hieronder zie je een aantal tweets. Wat vind jij ervan?

Lena Dunham strijdt voor het zelfvertrouwen van vrouwen >

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws