Slachtoffer van beledigende meme reageert krachtig

Ze zag zichzelf in een meme op Facebook en besloot het er niet bij te laten zitten.

Lees ook

We zien ze steeds vaker voorbij komen op social media: memes, plaatjes waarbij een foto gecombineerd wordt met een spottende tekst. Veel mensen zien het als een grap, maar er wordt meestal niet gedacht aan de persoon die op de afbeelding staat. Zoiets kan ontzettend kwetsend zijn.

Lizzie Velasquez is geboren met het Neonatal Progeroid Syndrome, een zeldzame aandoening waardoor ze geen grammetje aankomt, hoeveel en hoe vaak ze ook eet. Toen ze door haar Facebook-tijdlijn scrolde, kwam ze zichzelf tegen in een beledigende meme. “Michael zei dat hij me zou meeten achter deze boom voor wat plezier”, stond erbij geschreven. “Hij is aan de late kant, zou iemand hem willen taggen om te zeggen dat ik nog steeds wacht?”

De woorden raakten Lizzie enorm, en dus besloot ze de meme te delen met haar 100.000 volgers. Mét een krachtige boodschap. “Ik heb de afgelopen tijd een hoop posts gezien als deze”, schreef ze erbij. “Ja, het is laat op de avond dat ik dit schrijf, maar ik doe het als een reminder. Onschuldige mensen worden namelijk in deze memes gebruikt en gaan ze door hun Facebook-tijdlijn, dan zien ze dit. Ik wens het mijn ergste vijand niet toe. Hoe we er ook uitzien en welke maten we hebben, at the end of the day zijn we allemaal mensen. Houd dat in gedachten als je de volgende keer een afbeelding viral ziet gaan van een willekeurige vreemde. Verspreid liefde, geen beledigende woorden.”

‘Lelijkste vrouw ter wereld’ deelt haar visie op beauty >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook