Hierdoor verloor Gigi Hadid plotseling zoveel gewicht

De reden is heftiger dan je denkt.

Lees ook

Toen Gigi Hadid op de catwalk van Victoria’s Secret verscheen, waren velen verbaasd. Het topmodel was namelijk duidelijk wat kilo’s verloren. Kwam dit wellicht doordat ze eerder te horen had gekregen dat ze niet dun genoeg was?

Nee, onthult Gigi zelf. Ze onthult dat ze lijdt aan de ziekte van Hashimoto. Dit is een auto-immuunziekte waarbij de schildklier chronisch ontstoken en minder actief is. De gevolgen? Een droge huid, vermoeidheid, depressieve gevoelens, constipatie én gewichtstoename. Om de gevolgen te onderdrukken slikt ze medicijnen die veel invloed hebben op haar lichaam. “Mijn stofwisseling is het afgelopen jaar flink veranderd”, vertelt ze. “Ik ben er veel gewicht door kwijtgeraakt. Voor Victoria’s Secret wilde ik echt niet nog meer afvallen. Integendeel; ik wilde op bepaalde plekken van mijn lichaam meer spieren kweken, maar dat was heel moeilijk.”

Maar natuurlijk speelt een strak voedingsplan en sportregime ook een rol bij het strakkere lichaam van Gigi. Ze sport intensief en trekt vooral graag haar bokshandschoenen uit de kast. “Sporten is een uitlaatklep. Het is niet alleen een fysieke activiteit, maar vooral een mentale. Dit is het enige moment waarop het echt even stil wordt in mijn hoofd.”

Zo veel verdienen topmodellen Gigi Hadid, Cara Delevingne en Kendall Jenner op Instagram >

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook