Heb jij een iPhone of Android-telefoon? Dít zegt het over je

Aldus de wetenschap.

Zweer jij bij een iPhone en zou je nooit ‘vreemdgaan’ door voor een ander merk dan Apple te kiezen? Of is het juist precies andersom en kun jij enkel en alleen overweg met een Android-smartphone? Het zegt veel over je persoonlijkheid, als we de onderzoekers van Lancaster University en de University of Lincoln mogen geloven.

Het team legde de profielen van zo’n 500 smartphone-gebruikers onder de loep. Aan de hand daarvan stelden de onderzoekers voor ieder type smartphone een bijpassend persoonlijkheidsprofiel op.

iPhone-gebruikers

Volgens de onderzoekers zijn iPhone-gebruikers jonger en vaker vrouw; de kans dat de gebruiker een vrouw is zou zelfs twee keer zo groot zijn. Apple-fans zouden uitgesprokener zijn, ze zien hun telefoon als statusobject en ze hebben minder interesse in gadgets die anderen juist wel interessant vinden.

Android-gebruikers

Mensen met een Android-toestel zijn gemiddeld iets ouder en vaker man. Eigenaren van deze telefoons zijn eerlijk, ze houden zich beter aan regels en ze zijn aangenaam gezelschap. Tot slot hechten ze minder waarde aan luxe en status.

En, klopt het bij jou?

Zo veel invloed heeft jouw telefoon op je nachtrust >

Bron: Science Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws