Dit worden de foodtrends van 2017

Van groenteyoghurts (ja, echt) tot poke bowls: dít eten we in 2017.

Dit worden de foodtrends van 2017

Nog een paar keer knipperen met je ogen en het is alweer 2017. Er staat alweer bijna een nieuw jaar voor de deur en een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Ook op het gebied van voeding liggen ze op de loer; supermarktketen Waitrose doet een voorspelling van de foodtrends.

1/ Poke bowl

Deze kommen met rijst, blokjes rauwe vis, groente en sojasaus ken je wellicht al. Het is een soort sushi in een kom die oorspronkelijk afkomstig is uit Hawaii en die heel Californië al als lunch eet. Ook in Nederland zijn de eerste poke bowl tentjes al opgedoken. Gaat dat eten!

2/ Watermeloenwater

In Amerika zijn ze er al dol op: watermeloenwater. In iedere supermarkt en in elk hip lunchtentje is het te vinden. Wat de ingrediënten zijn? Cold-pressed watermeloenen en citroenen. Leuk feitje: Beyoncé heeft al aandelen gekocht in het merk WTRMLN WTR.

3/ Groenteyoghurt

Yoghurt met stracciatella- of aardbeismaak? Think again, in 2017 kiezen we volgens Waitrose eerder voor wortel-, rode bieten- of tomatenyoghurt. Kun jij het je voorstellen?

4/ Geparfurmeerde cocktails

Het Londense Hotel Café Royal werkt samen met modehuis Givenchy aan tien cocktails geïnspireerd op de geuren van het merk. Zou dit de kickstart zijn van de geparfurmeerde cocktail? Waitrose denkt van wel.

5/ Crashdiëten – maar dan andersom

Waar we ons nu soms aan een extreem dieet houden waarbij we nauwelijks iets mogen eten, doen we het in 2017 juist net andersom. We blijven op de gezonde toer, maar volgens de supermarktketen gaan we volgend jaar net zo hard los met vet, suiker en calorieën.

Waarom je geen avocado's meer moet eten >

Bron: The Guardian | Beeld: iStock