/http%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fmarieclaire%2F2016_11%2FHealth%2FHealth_Pizzarestjes_prullenbak_iStock.jpg)
Soms verorber je zonder moeite een hele pizza, de andere dag kom je maar nét tot de helft. Zo erg is dat niet, want die tweede helft kun je bewaren voor morgen. Of toch niet?
Als jij je pizza niet helemaal opgegeten hebt, ben je vaak geneigd om de doos voor je op tafel te leggen en er later op de avond misschien nog wat uit te snacken. Dat blijkt echter niet zo gezond te zijn; pizza blijft minder lang goed dan je zou denken, en als je de doos langer dan twee uur op tafel of op het aanrecht laat staan, maakt dat de pizza niet veel beter.
Waneer je restjes op kamertemperatuur bewaart, kunnen er namelijk bacteriën ontstaan die je behoorlijk ziek kunnen maken – zo meldt het US Department of Agriculture. De oplossing? Leg 'm direct in de koelkast, dan kun je later alsnog een puntje pakken als je weer trek krijgt en ga je de groei van bacteriën grotendeels tegen. Óf gooi de restjes gewoon weg, dan voorkom je bovendien dat je te veel eet.
Say what? Houd jij je pizza ook al je hele leven verkeerd vast? >
Bron: Insider | Beeld: iStock