Waarom Clinton een paarse outfit droeg tijdens haar speech

Er zouden doordachte redenen achter zitten.

Voor haar concession speech trok Hillary Clinton een mooie outfit uit de kast: een donker broekpak van Ralph Lauren met paarse accenten. Deze kleur zou ze niet alleen hebben gekozen omdat-ie zo goed bij haar blonde lokken kleurt; er zouden doordachte redenen achter zitten.

Volgens Vanity Fair was het een verwijzing naar de sufragettebeweging die strijdt voor de vrouwenrechten in Amerika. De paarse kleur komt – naast goud en wit – terug in hun vlag. Daarnaast nam ze het in haar speech weer op voor de Amerikaanse vrouw: “Aan alle jonge meisjes die kijken, betwijfel nooit of jullie waardevol en krachtig zijn. Jullie verdienen alle kansen in de wereld om jullie dromen na te jagen.”

Daarnaast zou de paarse outfit verwijzen naar de vlag van de States zelf. Neem het blauwe uit de vlag, gecombineerd met de rode kleur en je krijgt paars. Wat Clinton hiermee zou hebben willen overdragen? Saamhorigheid.

Tot slot zou Clinton de paarse kleding uit de kast getrokken hebben om het op te nemen voor de homoseksuelen en transgenders. Op Spirit Day – ook wel Paarse Vrijdag – wordt namelijk iedereen gevraagd om paars te dragen als steunbetuiging aan de holebi-gemeenschap.

Wat is jouw theorie?

Zo ziet de dagelijkse haarroutine van Hillary Clinton eruit >

Bron: Vanity Fair, Het Laatste Nieuws | Beeld: ANP Foto

Laatste nieuws