Lunchtip: gazpacho met zalm, kiwi en dille

Een gazpacho maar dan nét een tikkeltje anders.

Lunchtip: gazpacho met zalm, kiwi en dille

Loopt bij de gedachte aan gazpacho het water je al snel in de mond? Dit is ook een recept voor gazpacho, maar dan nét wat anders dan de gazpacho die we gewend zijn – namelijk met kiwi. Durf jij het aan? Hij is perfect voor de lunch of als voorgerecht. 

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 2 groene Zespri kiwi’s
  • 1 komkommer
  • ¼ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels dille
  • 150 gram gerookte zalm
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten – behalve de dille – tot een gladde gazpacho. Je kunt een staafmixer of blender gebruiken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse dille. Snijd de zalm in grove stukken en doe deze stukken op een stokje. Giet de gazpacho in kleine glaasjes. Je maakt het helemaal af door de gazpacho te bestrooien met dille en plaats het stokje erbij!

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie (kcal) 153 kcal
  • Vetten 8,8 gram
  • Onverzadigde vetten 1,7 gram
  • Suikers 4,7 gram
  • Zout 1,28 gram

Maak jij 'm? Deel het resultaat met de hashtags #winterfit en #zespri.

Fit de winter door!

Deze tip is onderdeel van het WINTERFIT-platform van Zespri. Dit is een initiatief om Nederland fit de winter door te helpen in samenwerking met zes bekende food & health experts en natuurlijk de groene kiwi die ideaal is voor je dagelijkse vitamine C en om je hongergevoel onder controle te houden. Het WINTERFIT-platform kan gratis en door iedereen bezocht worden van 1 november 2016 tot en met 28 februari 2017. Aanmelden kan via bitly.com/zespriwinterfit of via het WINTERFIT-event op de Zespri Kiwifruit Nederland Facebookpagina. Na aanmelding ontvang je iedere dag een winterfit-tip via Facebook om jou samen met het hele gezin fit de winter door te helpen. Doe ook mee!

3 x effectieve intervaltrainingen om sneller te worden in hardlopen >

Bron/beeld: Zespri