4 tips om te stoppen met overleven en te gaan doen waar je hart ligt

Het leven is te kort om te doen wat je niét leuk (genoeg) vindt.

Lees ook

’s Ochtends de werkvloer opstappen, rond een uur of 17.30 weer naar huis, eten, slapen en de volgende dag weer hetzelfde riedeltje. Veel mensen doen jarenlang hetzelfde en dat kan op een gegeven moment gaan vervelen. We snappen dat het veilig voelt en dat je daarom geen sprong in het diepe durft te nemen, maar soms moet je tóch de stap nemen. Hoe?

1/ Maak een realistisch plan
Als jij vandaag als accountant op een kantoor aan de Zuidas werkt, is het misschien onrealistisch om te denken dat je begin volgende week een strandtent opent op Bonaire. Je kunt natuurlijk dromen, maar zet – als je echt toe bent aan een nieuwe stap – een realistisch schema op papier. Inclusief een tijdlijn en wat je precies voor ogen hebt. Door het overzichtelijk op te schrijven, kun je gemakkelijker stappen zetten.

2/ Vind een manier om er geld uit te halen
Je kunt het ontzettend leuk vinden om armbandjes te maken en misschien zou je er graag geld mee willen verdienen, maar hoe groot is de kans dat jij daar voldoende brood mee op de plank krijgt? Denk vooruit: bedenk niet alleen dat je die armbandjes kunt maken om ze te verkopen, maar denk ook eens na over workshops die je kunt geven. De mogelijkheden zijn oneindig.

3/ Omring je met goede mensen
Mensen die je steunen in wat je wilt, brengen je veel verder dan mensen die zeggen dat jouw plannen toch niet zullen slagen. Deel je carrièreplannen met mensen die je verder willen helpen; wie weet wat ze voor je kunnen betekenen.

4/ Accepteer geen ‘nee’
Je gaat hoe dan ook ontzettend vaak ‘nee’ horen, want als jij een eigen bedrijf wilt beginnen, kan het knap lastig zijn om serieus genomen te worden. Maar sta je mannetje en laat zien wat jouw plannen zijn; en laat vooral je inzet en passie zien. Vécht ervoor, het is immers wat jou écht gelukkig maakt en dat is het enige wat telt.

Lees ook: Dankzij deze tip is je to-dolist geen onmogelijke uitdaging meer

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook