Ben jij altijd te laat? Dat komt doordat je succesvol en creatief bent

Ha!

Sta jij op je werk, binnen je vriendengroep en bij je ouders bekend als degene die al-tijd te laat komt? Anderen vinden het misschien irritant, maar nu heb jij de perfecte comeback als iemand ooit tegen je zegt dat je eens een keer op tijd moet komen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die altijd te laat komen, succesvoller en creatiever zijn dan mensen die keurig op tijd of zelfs te vroeg zijn. S. Hoffman en J. Stanley Hunter van Business Insider beweren dat te laat komen voortvloeit uit het missen van gevoel van tijd. Dit is te linken aan optimisme en multitasking. Dat je een optimist bent, verklaart waarom je altijd denkt dat je zeeën van tijd hebt.

Daarnaast worden laatkomers gecategoriseerd onder een B-personality. Dit betekent dat je georganiseerder bent en minder competitief bent ingesteld dan iemand met een A-personality. Mensen die behoren tot de B-groep zouden meer ontspannen zijn en een creatievere geest hebben.

Dit betekent overigens niet dat mensen die altijd op tijd zijn ineens altijd te laat zouden moeten komen. Zowel A- als B-personalities zijn onmisbaar voor een succesvol team. Dus wees blij met het karakter dat je hebt!

Lees ook: Houd je niet van sporten? Dat kan komen doordat je intelligent bent

Bron: Business Insider | Beeld: iStock

Laatste nieuws