Waarom je beter zuurdesembrood kunt eten

De tip van vandaag!

Waarom je beter zuurdesembrood kunt eten

Brood stelt je lichaam voor een paar lastige problemen. Ten eerste zorgen de snelle koolhydraten voor een piek in je bloedsuikerspiegel, dit is niet erg gezond. Ook bevat brood veel fytinezuur, ook wel een anti-nutriënt wordt genoemd omdat het de opname in je lijf dwarsboomt van voedingsstoffen. Dit is precies het tegenovergestelde van wat je probeert te bereiken als je jezelf voedt. Fytinezuur is het zelfverdedigingsmechanisme van graan. Dat mechanisme wordt voor negentig procent geneutraliseerd door zuurdesem.

Kies daarom niet voor gewoon brood maar voor zuurdesembrood dat vaak langer de tijd heeft gekregen om te rijzen. Vaak wordt dergelijk brood ook nog gemaakt door bakkers die iets bewuster van eten zijn dan gemiddelde bakkers. Gebruik daarom geen ingrediënten als suiker, plantaardige olie die gedeeltelijk gehard kan zijn, gist, soja en margarine wanneer je brood gaat bakken.

Deze tip is afkomstig van Daan de Wit, schrijver van het populair-wetenschappelijke boek Weet wat je eet. Volg jij 'm op? Deel jouw moment met de hashtags #winterfit en #zespri.

Fit de winter door!

Deze tip is onderdeel van het WINTERFIT-platform van Zespri. Dit is een initiatief om Nederland fit de winter door te helpen in samenwerking met zes bekende food & health experts en natuurlijk de groene kiwi die ideaal is voor je dagelijkse vitamine C en om je hongergevoel onder controle te houden. Het WINTERFIT-platform kan gratis en door iedereen bezocht worden van 1 november 2016 tot en met 28 februari 2017. Aanmelden kan via bitly.com/zespriwinterfit of via het WINTERFIT-event op de Zespri Kiwifruit Nederland Facebookpagina. Na aanmelding ontvang je iedere dag een winterfit-tip via Facebook om jou samen met het hele gezin fit de winter door te helpen. Doe ook mee!

Zo herstel jij het snelst na een heftige krachttraining >

Bron/beeld: Zespri