Science says: ongestelde vrouwen gaan sneller vreemd

En dat komt hierdoor.

Lees ook

De menstruatie is het maandelijkse ‘feestje’ dat iedere vrouw liever overslaat. We krijgen immers last van vreetbuien, ons humeur is matig en het liefst liggen we met een dekentje op de bank. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die buik- en rugpijn.

Je vriend heeft het waarschijnlijk lastig te verduren tijdens deze periode, want vaak ben je niet te pruimen. Maar wat blijkt? Hij doet extra lief tegen je en trekt sprintjes voor je naar de supermarkt om chocola te halen, en dat is maar goed ook. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen sneller vreemd gaan als ze ongesteld zijn.

Door de veranderingen in je hormoonspiegel zal je libido stijgen tijdens de menstruatieweek. Daardoor zou jij je – al denk je van niet – aantrekkelijker voelen en meer zin hebben in sex. Dit is een biologisch alarm dat afgaat vanwege de vruchtbaarheid. Hoe dichterbij de eisprong komt, hoe aantrekkelijker we onszelf vinden. Daarom ben je in deze periode ook sneller geneigd om veel geld neer te tellen voor bijvoorbeeld make-up en kleding.

Dit gevoel is niet alleen slecht voor je portemonnee maar ook voor je partner. Volgens onderzoekers van de University of Aberdeen en de University of St Andrews is het progesteronniveau (het vrouwelijk geslachtshormoon red.) laag aan het begin van je menstruatie. Dit zegt je misschien niet zo veel, maar een gevolg daarvan zou zijn dat jij je sneller aangetrokken voelt tot het andere geslacht. Bovendien zouden we sneller iets met deze gevoelens willen doen en dus eerder vreemdgaan. Houd je in…

Dit is de echte reden waarom vrouwen vreemdgaan >

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook