Hoe je vrienden je carrière kunnen boosten

Vrienden zijn nóg beter voor je dan je denkt.

Je hebt je vrienden om gezellig mee uit eten te gaan, je kunt bij ze terecht voor een luisterend oor én ze zijn er als je zin hebt om even he-le-maal niets te doen, maar wel gezelschap nodig hebt. Waar jouw vrienden je óók bij kunnen helpen, is jouw carrière. En wel op de volgende manieren:

1/ Ze denken met je mee
Ze helpen je niet alleen na te denken over wat voor een baan goed bij je past, ze zullen bovendien hun connecties voor je inschakelen wanneer dat nodig is. Dus ben je op zoek naar een nieuwe baan, twijfel dan niet om je vrienden in te schakelen. Soms is iets dichterbij dan je denkt. 

2/ Ze zien je kwaliteiten
Op de werkvloer krijg je misschien niet vaak te horen hoe goed jij eigenlijk bent in jouw werk. Jouw vrienden bekijken het van een afstandje en hebben dondersgoed door hoe goed jij bezig bent. Ze zijn niet bang om dat tegen je te zeggen en dat zorgt voor een flinke boost voor je zelfvertrouwen! 

3/ Ze brengen je op nieuwe ideeën
Vaak ben je vriendinnen met elkaar omdat je elkaar aanvult. Zij heeft een bepaalde kijk op dingen, terwijl jij weer een heel andere visie kan hebben. Door met elkaar te sparren, komen jullie allebei op nieuwe ideeën, wat jullie beider carrières ten goede kan komen!

4/ Ze zijn eerlijk
Soms nóg eerlijker dan je tegen jezelf bent. Je wilt nu eenmaal aan de buitenwereld laten zien hoe goed je bezig bent en hebt soms de neiging om de schijn op te houden. Nergens voor nodig, en dat is precies wat je vriendinnen je kunnen laten inzien.

5/ Ze staan altijd voor je klaar
Wanneer je ze ook maar nodig hebt. Je kunt niet alleen alles bij ze kwijt als jij issues hebt met je vriend of als het even niet wil lukken op Tinder; ze zijn er ook voor je als je gek wordt van je baas en een carrièreswitch overweegt.

Lees ook: 3 tips om je productiviteit te boosten

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws