Science says: daarom vind jij koriander naar zeepsop smaken

Aha!

Had je net een lekkere salade gehaald voor de lunch, kom je er bij de eerste hap achter dat er koriander doorheen zit! Terwijl iemand anders hier dolgelukkig van zou worden, weerhoudt het jou ervan verder te eten. Want voor jou smaakt het kruid naar zeepsop. Herkenbaar? Volgens onderzoek kun je hier niets aan doen, hoe jij de smaak ervaart hangt af van je genen.

Voor het onderzoek werden korianderliefhebbers en -haters naast elkaar gezet. Na wat testjes werd duidelijk dat mensen die niet van koriander houden, een genetische variant hebben waardoor ze de specerij naar zeep vinden smaken. Dit is vastgelegd in het gedeelte van het brein dat geuren en chemicaliën in lucht en eten codeert. Zo’n vier tot veertien procent van de mensen heeft deze genetische variatie. 

Misschien is het een kwestie van wennen, maar als het bij jou ook genetisch bepaald is, zul jij koriander waarschijnlijk nooit lekker gaan vinden. Aha!

Smullen: dit voormalig topmodel maakt nu kookvideo’s met een ontbloot bovenlijf >

Bron: Culy | Beeld: iStock

Laatste nieuws