‘Lelijkste vrouw ter wereld’ deelt haar visie op beauty

Wát een kracht <3

Lizzie Velasquez is de vrouw die ooit werd bestempeld als ‘de lelijkste vrouw ter wereld’. Voor niemand een boost voor het zelfvertrouwen, maar de Amerikaanse toont haar kracht door haar visie op schoonheid te delen.

Lizzie heeft het Neonatal Progeroid Syndrome: een zeldzame aandoening waardoor ze geen grammetje aankomt, hoeveel en hoe vaak ze ook eet. Ze weegt momenteel zo’n 29 kilo. “Toen ik jong was, zag ik topmodellen op magazinecovers en zag ik mooie actrices op televisie”, vertelt ze. “Maar toen mensen mij tien jaar geleden ‘het lelijkste meisje ter wereld’ noemden in een YouTube-video, vervaagde mijn idee over aantrekkelijkheid. Want wat is de beautystandaard?”

Op de video waar Lizzie over praat, werd enkel negatief gereageerd. Hoeveel mensen het voor haar opnamen? Zero. “Ik scrolde nogmaals door alle comments. Het maakte me kapot. Ik zag mijn moeder op de bank zitten door het kiertje van mijn deur en dacht eraan hoe het filmpje haar nog meer zou kwetsen. Maar op dat moment besloot ik om me niet te laten vormen door reacties van anderen.”

De Amerikaanse is opmerkelijk positief. “Ik zie niet door beide ogen, maar ik zie wel – door één oog. Ik draag kinderschoenen, maar ik betaal daardoor wel minder. Er is altijd een positieve kant”, zegt ze. “Je kan nog zo veel make-up dragen en naar de kapper gaan; als je ’s avonds in bed gaat liggen, blijft er niets van die look over. Dan ben je alleen met jezelf en wat heb je dan? Je innerlijk, karakter, dromen, normen en waarden. De persoon die je bent maakt je mooi. Niet je uiterlijk.”

Beautyblogger bewijst met schokkende video wat make-up kan doen >

Bron: Allure | Beeld: YouTube

Laatste nieuws