Deze carrièretips van Kate Moss moet je lezen

Eigenlijk voor toekomstige modellen, maar iedereen heeft er wat aan.

Kate Moss is het topmodel der topmodellen. Als je dus van íemand iets kunt leren op carrièregebied, is het wel van deze krachtige vrouw. Ze deelt haar tips speciaal voor meisjes die net als zij een succesvol model willen worden, maar in feite heeft iedereen hier iets aan. Kate zit vol met goede tips. Zo deelde ze eerder een geld-besparende truc die nog steeds werkt.

1/ Heb geduld
“Je moet veel geduld hebben, want soms duurt het een eeuwigheid voordat er foto’s worden gemaakt. Daarvóór moet je uren in de make-up zitten en je haar laten doen. Dat is wel iets om rekening mee te houden.”

2/ Geef de klant iets unieks
“Je moet er alles aan doen zodat ze je een volgende keer nog eens zullen boeken.” Werk jij voor een opdrachtgever? Zorg ervoor dat je je taken goed uitvoert zodat ze je een volgende keer weer hetzelfde vertrouwen geven.

3/ Kies je werk nauwkeurig
“Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Zorg dat je geknipt bent voor de klus.” Als een taak of project op jouw lijf geschreven is, merk je niet alleen dat je er meer plezier in hebt, maar je zult ook zien dat je een beter resultaat kunt afleveren.

4/ Ga niet weg zonder dat je hét shot te pakken hebt
“Ik zorg altijd dat ik niet eerder wegga voordat ik hét shot te pakken heb”, aldus Kate. “Ik ben nooit nine to five geweest. Als het een uur langer duurt om een goede foto te hebben, dan doe ik dat gewoon.” Dit geldt natuurlijk niet alleen in de modellenwereld, ook in andere functies is het belangrijk dat je streeft naar perfectie.

5/ Wees een teamspeler
“Mensen werken liever samen mét mensen in plaats van vóór hen. Zo werk ik zelf samen met merken in verschillende situaties, zodat ze zien dat ik niet enkel een werkpaard ben, maar ook een creatieve mind heb.”

Bron: Business of Fashion | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws