Snijd jij als pizzaverslaafde jouw pizza ook altijd in punten om ‘m vervolgens te verorberen? Dan doe je iets goed verkeerd, als we voedingsexpert Daniel Young mogen geloven.
Je pizzapunt vasthouden bij de korst – zoals iedereen eigenlijk doet – is niet de goede manier om de lekkernij te eten. Daniel én pizzabakker Enzo Coccia zijn het erover eens dat de ingrediënten niet op hun plek blijven als je de pizza bij de korst pakt. Zo kun je er dus niet optimaal van genieten.
Of je ‘m dan met mes en vork moet eten? Nee, ook niet. Je zou hem moeten opvouwen als een zogeheten ‘pizza wallet’, zoals het wordt geserveerd op de straten van Napels. Om dit effect te verkrijgen, snijd je de pizza lichtjes in en vouw je hem dubbel. Vervolgens doe je dit nog eens en vouw je er een servet omheen.
Met deze methode zou je ervoor zorgen dat de toppings niet van je pizza vallen en je meerdere pizzalagen in één keer kunt proeven. Ga jij het proberen?
Waarom je de pindakaaspot ondersteboven moet bewaren >
Bron: Metro UK | Beeld: iStock