Deze nieuwe manier van plannen brengt meer rust in je hoofd

Ga jij het proberen?

Lees ook

Is jouw to-do-lijst oneindig en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is deze nieuwe manier van plannen wellicht iets voor jou. Het bijhouden van een Bullet Journal, kortweg BuJo, zou zorgen voor meer rust in je hoofd.

Ryder Carroll, de bedenker van de Bullet journal, adviseert om niet alleen op de agenda in je telefoon te vertrouwen; koop een ouderwets notitieblok met lege pagina’s en maak er een to-dolijst, agenda en dagboek in één van. It’s all about the bulletpoints waarachter je de belangrijkste taken zet die je moet doen. Je kunt per maand opschrijven wat je gedaan wilt hebben en dan inplannen wat je welke dag af wilt krijgen.

Stressvrij
Volgens Carroll zorgt het voor een enorme kick als je aan het eind van de maand een groot deel van je taken kunt afvinken. Vaak heb je niet alles afgekregen, maar die taken konden blijkbaar nog blijven liggen en neem je dus mee naar de volgende maand – geen stress!

Natuurlijk bestaan er een heleboel apps waarmee je je zaakjes op orde kunt krijgen; dat weet ook de bedenker van BuJo. Maar de ouderwetse manier van plannen is veel efficiënter, bepleit hij. “Apps kun je makkelijk negeren, terwijl een agenda je als het ware dwingt om er dagelijks naar te kijken”, legt hij uit. Dingen opschrijven zou volgens Carroll bovendien goed helpen; zo onthoud je de taken die je moet doen beter. 

Hieronder zie je een voorbeeld van het nieuwe plannen. Ga jij het proberen?

Lees ook: deze uren van de dag ben je het productiefst

Bron: NRC | Beeld: Instagram, KIJK

Laatste nieuws

Zie ook