Amy Schumer over life, love en ‘Het meisje met de onderrug tattoo’. (En ja, dat boek kun je winnen!)

We kunnen wel zeggen dat 2015 Amy's jaar was. Van 'Trainwreck' tot 'Het meisje met de onderrug tattoo': Amy Schumer is hot. En hilarisch.

Lees ook

HAmy Schumer (35) bouwde een glansrijke carrière op door schaamteloos de waarheid en niets dan de waarheid zeggen. En dat doet ze ook privé. Marie Claire sprak haar over haar roerige jeugd, doorgeslagen fans en haar onlangs verschenen boek (dat jij hier kunt winnen, yay!).

Openhartig

Ongebreidelde openhartigheid is het geheim van Amy Schumers succes. Ze heeft het met hetzelfde gemak over haar vagina als waarmee andere mensen zich hardop afvragen wat ze ’s avonds zullen eten, maar ze doet dat nooit zomaar om te provoceren. Voor haar is bekendheid niet de beloning voor jaren bikkelen. “Als ik onrechtvaardigheid of schijnheiligheid zie, wil ik daar iets van zeggen”, zegt ze.“Ik houd er niet van als mensen me vertellen wat ik moet doen.”

Dagboek

Amy was nooit goed in zichzelf of anderen voor de gek houden. Als tiener was ze een paar maanden in therapie en later als twintiger nog eens, maar het was haar dagboek waarin ze zich echt blootgaf. “Van mijn 13de tot mijn 23ste heb ik elk moment gedocumenteerd.” Die dagboeken herlezen voor haar memoires was ontzettend pijnlijk. “Ik had medelijden met mijn jongere zelf. De lelijkheid, de gênante shit, het stond er allemaal in. Maar het is ook hilarisch.” En dat zorgt voor leuke (én confronterende) fragmenten in haar boek. En daar geeft ze zelf maar al te graag commentaar op. 

Ben

 

Een foto die door amyschumer is geplaatst op

Amy deelt momenteel haar appartement met meubelontwerper Ben Hanisch (29). “Ik heb tegen hem gezegd dat we het over twee jaar nog wel eens over kinderen zullen hebben. Mijn dokter zegt dat mijn eitjes waardeloos zijn, dus dat is iets om naar uit te kijken.” Haar ambivalente gevoelens over de liefde komen deels voort uit het feit dat haar ouders allebei drie huwelijken achter de rug hebben. “Dan kwamen er broers en zussen in mijn leven, die opgewonden riepen: ‘Jij bent mijn nieuwe zusje!’ En ik dacht dan: over twee maanden kennen we elkaar niet meer.”

Na onze wandeling gaat Amy met haar vader naar de dokter, om samen te horen wat de uitslagen van zijn onderzoeken zijn (haar vader heeft MS). Als ze de instelling binnenloopt, wordt ze als een oude bekende begroet door de receptionisten en het verplegend personeel. De moeilijke kanten van het leven zijn haar welbekend, maar ze geeft toe dat ze recentelijk ook hoop voelt. Ze is de baas over haar eigen wereld.

LEES HET COMPLETE INTERVIEW DIRECT IN MARIE CLAIRE >>

‘Het meisje met de onderrug tattoo’

het meisje met de onderrug tattoo
© House of Books

We kunnen wel zeggen dat 2015 Amy’s jaar was. De New Yorkse comediènne speelde de hoofdrol in de door haar zelf geschreven en geregisseerde film Trainwreck, verdiende hier maar liefst 140 miljoen dollar mee, won een Emmy voor haar programma Inside Amy Schumer (kijktip!) en schreef ook nog een een boek over haar leven. 

Het meisje met de onderrug tattoo is de vertaling van The girl with the lower back tattoo. Het boek is niet bedoeld als autobiografie, ‘die schrijft ze wel als ze negentig is’, of als zelfhulpboek, ‘want ze weet nergens iets van af’. Het is vooral een (h)eerlijk kijkje in haar leven. Of het nu om de moeilijke, meest vernederende momenten gaat (bijvoorbeeld met haar vader op het vliegveld), of haar mooiste momenten (haar eerste grap), het gevecht van haar vader tegen multiple sclerose, haar grote bek, haar leven buiten de spotlights waar ze zich het liefst ‘kleiner’ houdt, de band met haar broers en zussen én het leren leven met de roem en met zichzelf.

Amy neemt je ook mee op de reis van een vrouw die tegenslagen weglacht, en die zichzelf steeds beter leert kennen. Het is een weg naar volwassenheid, meer zelfverzekerdheid. En het is herkenbaar. Ja, ook Amy droeg dat rode ‘Tasmanian Devil’-shirt, dat ik ook droeg op de basisschool. En ook zij vraagt zich af waarom we dat in hemelsnaam ooit hip vonden. Zo is iedereen een beetje Amy, en dat is eigenlijk best een lekker gevoel in deze rare wereld waar personen als Donald Trump kans maken op het presidentschap en je als blinde nog steeds een wapen kunt kopen in Amerika…

Bestel het boek hier >>

Wil jij dit boek winnen?

Dat gaat heel makkelijk. Je hoeft alleen maar onze Facebook-pagina te liken (kan hieronder, is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd) en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ben je al lid en fan van ons, no problem! Laat je dan wel nog even je mailadres hieronder achter? Na afloop van de actie nemen we contact op met de winnaars.

LAAT HIER JE MAILADRES ACHTER:

Ben je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Laat dan op onze Facebook-pagina een reactie achter.

Voorwaarden
Na afloop van de actie wordt er contact opgenomen met de winnaressen. Je kunt zo vaak meedoen als je wilt, als je je maar inschrijft voor onze nieuwsbrief. Ben je al ingeschreven op onze nieuwsbrief? Laat dan een reactie achter onder het Facebook bericht. De actie loopt t/m 11 november 2016. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld. Aan de actie kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees ook: dit betekenen de sterren op Netflix écht >>

Laatste nieuws

Zie ook