TEDxAmsterdamWomen: zo bereikte oprichtster Marian Spier de top

Daar kunnen we nog wat van leren!

TEDx komt weer naar Amsterdam met TEDxAmsterdamWomen, en biedt een podium vol inspiratie. Het thema van dit jaar is Unraveled: The story behind the story. Nationale en internationale sprekers zullen het verhaal achter hun verhaal vertellen.

Marie Claire sprak alvast met Marian Spier, founder van het evenement. Zij vertelt onder meer hoe zij de top bereikte, wat haar ambieert en wat we kunnen verwachten van TEDxAmsterdamWomen.

Hoe begon jouw carrière en hoe verliep deze tot nu?

Ik ben begonnen als parfumerieverkoopster in de Bijenkorf naast mijn studie. Toen ik mijn studie had afgerond werd ik communicatieadviseur bij KPN en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vervolgens heb ik bij een reclamebureau gewerkt als projectmanager interactief, en als manager en docent bij de Hogeschool van Amsterdam. Na jaren voor een leidinggevende te hebben gewerkt, heb ik uiteindelijk besloten om ondernemer te worden.

Hoe heb je bereikt wat je tot nu toe hebt bereikt?

Door heel hard te werken, natuurlijk. Ik heb veel gekeken naar mensen die succesvol zijn, welke methoden  zij toepassen, en ik heb in iedere fase van mijn carrière een mentor gehad die ik kon vragen om raad.

Wat is het hoogtepunt van jouw carrière? En het dieptepunt?

Het hoogtepunt was een project voor de Verenigde Naties in Istanbul: een driedaags event tijdens de World Humanitarian Summit. Dieptepunt was toch mijn baan als directiesecretaresse tijdens mijn studie. Die functie paste absoluut niet bij mij. Ik kan goed organiseren, maar ik ben geen regelaar.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit de landen en steden die ik bezoek. Ik ben in juli in Algerije geweest voor werk en dat was zeer indrukwekkend. Ik kende de cultuur en de mensen niet. Ze waren zeer warm, open, enthousiast en leergierig. In september was ik in New York en daar krijg ik energie van de buzz en alle prikkels uit de stad.

Hoe ben je bij TEDxAmsterdam terecht gekomen?

Ik heb een mailtje gestuurd naar de founder Jim Stolze, dat ik graag onderdeel wilde zijn van het team en dat ik een TEDfan ben.

Wat drijft jou in je werk?

Mensen. Samen met mensen iets neerzetten. Al zit alles tegen, toch ervoor gaan. De mensen in mijn team zien groeien en ook hun vleugels uitslaan. Maar ook nieuwe dingen doen, zoals het organiseren van het Black Female Achievers Event, een event over zwarte vrouwelijke rolmodellen.

Wat kunnen we dit jaar van het TedxAmsterdam verwachten?

Het thema is ‘Unraveled: The story, behind the story.’ Er zullen sprekers zijn als advocate Bénédicte Ficq die de tabaksindustrie wil aanpakken; de Duitse arts, Prof.  Dr. Jan Ihan Kizilhin die 1000 verkrachte en getraumatiseerde Yazidi-vrouwen heeft behandeld; Saumya Pandya, een Indiase 3D-artieste die 3D-zebrapaden maakt in India, waardoor er minder verkeersongelukken ontstaan. En we hebben ook drie jonge vrouwelijke startups – Eline Leyten, Renske de Bruine en Anouk Visser – die op een inspirerende manier een presentatie zullen geven over hun bedrijf.

TEDxAmsterdamWomen: hét inspirerende evenement waar we naartoe willen >

Vrijdagavond 28 oktober vind TEDxAmsterdamWomen plaats in het prachtige Concertgebouw in Amsterdam. De organisatie kiest uit alle belangstellenden 300 gasten uit. Wil jij kans maken op een plek in de zaal? Meld je dan nu aan via tedxamsterdamwomen.nl.

© Merlijn Doomernik

 

Beeld: TEDxAmsterdamWomen

Laatste nieuws