Mannen en vrouwen kunnen geen vrienden zijn

Zegt een expert.

Lees ook

Heb jij een BFF van het andere geslacht? Dan is dat niet zo slim, aldus de Australische arts Winfried Sedhoff. Volgens hem kunnen mannen en vrouwen namelijk geen goede vrienden zijn. De reden: je allerbeste vriend moet je partner zijn – anders is je relatie gedoemd te mislukken. 

Volgens Sedhoff kan het niet zo zijn dat je beste vriend of vriendin een rol vervult die je partner eigenlijk zou moeten hebben. Dat kan namelijk je relatie schaden – of juist voorkomen dat je überhaupt een relatie krijgt, zei hij tegen news.com.au.

De dokter heeft al vele relaties zien mislukken doordat er een derde persoon tussen het koppel kwam, zoals een collega of een ex. Als het slecht gaat met je relatie, doe je er volgens hem dan ook goed aan om tegen die goede vriend te zeggen dat jullie elkaar minder vaak kunnen zien. Als het een collega betreft, is het een goed idee om minder persoonlijke dingen met hem of haar te delen.

Vrienden van hetzelfde geslacht zijn volgens Sedhoff juist wel belangrijk: zij kunnen juist in al je vriendschapsbehoeften voorzien die je partner niet kan vervullen.

NB: voor mensen in een same-sex-relatie betekent dit dus dat een BFF van het ándere geslacht prima kan, terwijl een beste vriend of vriendin van hetzelfde geslacht trouble is.  

Ben jij het eens met Sedhoff? Laat het ons weten op Facebook.

10 vragen om erachter te komen of je een goede relatie hebt >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook