Een kersverse uitagenda met tips voor oktober

Dit mag je deze maand niet missen.

Lees ook

EXPOSITIE
Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y
In Museum aan het Vrijthof is een expositie te zien van modeontwerper Mart Visser. Gedurende vijf weken wordt tijdens de expositie zijn kunst tentoongesteld, in combinatie met hoogtepunten uit zijn Haute Couture oeuvre.
t/m 6 november, Maastricht, museumaanhetvrijthof.nl

DANSEN
Amsterdam Dance Event
Vijf dagen lang is onze hoofdstad dé dance-stad. Met meer dan 450 evenementen op verschillende locaties en meer dan 2.200 artiesten is er voor iedereen een passend feestje. 
19 t/m 23 oktober, Amsterdam, amsterdam-dance-event.nl

ETEN
Rrrollend
De meeste foodtruckfestivals zijn alweer achter de rug, maar gelukkig kunnen we deze maand nog naar een eetfestival in het Kralingse Bos. 
14 oktober t/m 16 oktober, Rotterdam, rrrollend.nl

VOORSTELLING
Leading Ladies
Lone van Roosendaal, Willemijn Verkaik, Brigitte Heitzer, Carolina Dijkhuizen en special guest Angela Groothuizen zijn allen beroemd en geroemd om hun indrukwekkende carrières, maar nog nooit stonden ze samen op de bühne. Tot nu dan, want ze presenteren Leading Ladies: hun grootste hits, favoriete (musical-)songs en niet eerder door hen gezongen nummers.
19 oktober, Amsterdam, delamar.nl

FILM
The Girl On The Train
In deze film, gebaseerd op het wereldwijde succesdebuut van Paula Hawkins, leren we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt) kennen, die iedere ochtend tijdens haar dagelijkse treinreis een – in haar ogen – perfect stel ziet: Megan (Haley Bennett) en Scott Hipwell (Luke Evans). Het verhaal krijgt echter al snel een spannende twist, wanneer Rachel iets gruwelijks ontdekt en in een nachtmerrie verzeilt raakt. 
Vanaf 6 oktober in de bioscoop

FESTIVAL
Sprookjesfestival
Niet alleen voor jong maar zeker ook voor oud zijn sprookjes hartstikke leuk. Dit festival dat plaatsvindt op verschillende locaties in Arnhem is dan ook bedoeld voor iedereen.
22 t/m 30 oktober, Arnhem, sprookjesfestival.nl

TENTOONSTELLING
90 jaar Marilyn
Dit jaar zou Marilyn Monroe negentig jaar geworden zijn. Reden genoeg om een tentoonstelling aan de iconische vrouw te wijden in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hier staat alles in het teken van Marilyns leven en nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California.
1 oktober t/m 5 februari 2017, Amsterdam, nieuwekerk.nl

MUZIEK
Popronde
Popronde is een rondreizend festival dat ieder najaar een veertigtal steden door het hele land bezoekt. Op 6 oktober is Groningen aan de beurt, en treden zo’n 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op in café’s en theaters.
6 oktober, Groningen, popronde.nl

Laatste nieuws

Zie ook