Niet gemotiveerd om te sporten? Dankzij dit trucje ga je toch

Hoe dan ook het proberen waard.

De week is alweer bijna doormidden en omdat je het de afgelopen tijd een beetje had laten afweten, heb je met jezelf afgesproken dat je deze week écht drie keer zou gaan sporten. Je outfit ligt klaar, je hebt een sport date met je vriendin en je voelt dat jij je belofte vanavond gaat waarmaken. Totdat het einde van de werkdag nadert en jij nog maar wee woorden denkt: geen zin.

Er is een simpel psychologisch trucje waardoor je jezelf tóch kunt motiveren om te gaan sporten. Volgens Holly Rillinger – personal trainer van menig celeb – heeft het alles te maken met je mentaliteit op het moment dat je de deur uit moet. “Zeg je vaak tegen jezelf dat je geen tijd hebt om te sporten? Dan is dat het probleem waarom jij je sportschoenen niet aantrekt”, zegt ze. “Probeer in plaats daarvan te denken: Het is niet belangrijk voor mij om te sporten. Het is een subtiele verandering die een enorm verschil kan maken. Je verandert je denkwijze en zult zien wat er gebeurt.”

In eerste instantie klinkt het een beetje weird, maar door jezelf aan te praten dat je geen tijd hebt, ga je dus niet; je gelooft echt dat de klok je grootste vijand is. Door tegen jezelf te zeggen dat sporten onbelangrijk is, raak je juist gemotiveerd omdat je heel goed weet dat het wél van belang is. 

Het trucje is hoe dan ook het proberen waard. Heb jij je eigen tips? Deel ze met ons via onze Facebookpagina!

Houd je niet van sporten? Dat kan komen doordat je intelligent bent >

Bron: Health.com | Beeld: iStock

Laatste nieuws