Kijktip: Netflix-documentaire over Amanda Knox

Een indrukwekkend verhaal.

Lees ook

Was jij al verslaafd aan Making a Murderer en The People v. O.J. Simpson? Dan moet je de gloednieuwe Netflix-documentaire over Amanda Knox écht gaan kijken.

Waar het over gaat
De Amerikaanse studente Amanda Knox was op uitwisseling in Italië. In het Zuid-Europese land deelde ze een appartement met haar Britse huisgenoot Meredith Kercher. Die werd in november 2007 ineens dood gevonden in haar kamer, met een doorgesneden keel en talloze messteken. Amanda Knox en haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito (die ze op de dag van de moord slechts vijf dagen kende) worden uiteindelijk tweemaal veroordeeld voor de moord en – bizar genoeg – twee keer vrijgesproken.

Waarom kijken
De veroordeling van Amanda en haar vriend haalden wereldwijd alle kranten. Knox werd neergezet als een seksmonster, die haar huisgenoot misbruikt en vermoord zou hebben. Ineens wist de hele wereld met wie ze ooit seks had gehad en was ze nooit meer de simpele, onschuldige student die ze eerder was. In de indrukwekkende documentaire blikken de hoofdrolspelers uit het drama terug, en wordt duidelijk hoe groot de impact van het proces is geweest op verschillende levens. 

Geloof jij haar? De documentaire is sinds vrijdag te zien op Netflix.

5 documentaires voor fans van Making a Murderer >

Laatste nieuws

Zie ook