Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière

Benieuwd welke baan perfect bij jou past?

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière

Zit je wel op de juiste plek of kun je beter op zoek gaan naar ander werk? Niemand is nu eenmaal geschikt voor just any job; om een baan te vinden die écht bij je past, vraag je de sterren om advies. Dit zegt jouw sterrenbeeld over je carrière:

Ram (21 maart – 19 april)

Een Ram is een geboren leider en kan die autoriteitsgevoelens makkelijk gebruiken om een badass baas te worden. Daar staat tegenover dat je beter niet vóór een baas kunt gaan werken, en snel geïrriteerd raakt door beperkingen. Maak je geen zorgen, Ram. Jij bereikt de top in no time, als je tenminste afmaakt waar je aan begint. Je start namelijk snel met projecten, maar maakt ze meestal niet vaak af. 

Ideale carrière: Alles wat te maken heeft met competitie of fysieke inspanning, denk aan een baan als gids, of personal trainer. Je houdt ervan om de controle te hebben en een team te leiden.

Stier (20 april – 20 mei)

Als werknemer is een Stier down to the earth en praktisch, wat ideaal is op de werkvloer. Je bent geneigd om te leiden, maar je harde werken en je vastberadenheid maken je ook een geweldige teamspeler. Je kunt soms koppig zijn in conflicten.

Ideale carrière: een functie met doorzettingsvermogen, zoals bloemschikken of de verkoop van luxeproducten. Stieren houden namelijk van mooie dingen en van routine. Daarnaast zijn ze goed met geld en dus in financieel advies, waardoor een carrière bij een bank ook zeer geschikt is.

Say what? Grote kans dat jouw sterrenbeeld is veranderd >

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen werken het best in een snelle, stimulerende omgeving, waarin ze de kans krijgen om verschillende dingen te doen. Je kunt snel werken, maar raakt ook snel verveeld als je te weinig afwisseling hebt. Zorg er dus voor dat je niet in een saaie werkomgeving terechtkomt.

Ideale carrière: iets met veel informatie en verschillende onderwerpen, zoals lerares, projectmanager of een baan in de communicatie. Je bent mentaal zeer actief en houdt ervan om aan verschillende aspecten van een project te werken. 

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeft is het traditioneelste sterrenbeeld. Deze mensen houden van leidinggeven en kunnen goed omgaan met verantwoordelijkheden. Je bent ook zorgzaam, geeft graag advies, lost problemen op en maakt anderen graag blij. Zorg dus dat je een baan vindt waar je voldoening uit kunt halen.

Ideale carrière: Kreeften kunnen goed omgaan met kinderen, dus een kinderdagverblijf is een goede werkomgeving. Het zijn ook ideale sociaal werkers, onderzoekers, advocaten en docenten. Banen als diëtist of voedingsdeskundige liggen de Kreeft ook goed.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen houden van aandacht maar niet per se op een 'kijk naar mij'-manier. Je houdt ervan anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Een baan als docent of in de politiek past goed bij een Leeuw.

Ideale carrière: naast het onderwijs en de politiek zijn ook banen die te maken hebben met entertainen iets voor jou, zoals acteren, muziek, film of zelfs ontwerpen. Als goede leider heb je ook potentie als CEO van een bedrijf.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Een Maagd is perfectionistisch en staat klaar voor anderen; een natuurlijke volger die opdrachten bedachtzaam uitvoert. Als baas ben je praktisch en beschermend. Je bent geneigd om hard te zijn voor jezelf, harder nog dan voor anderen. Je moet er door anderen vaak op gewezen worden dat je verdwaalt in de details. 

Ideale carrière: je hebt een goed geheugen en kan door je perfectionisme goed omgaan met grote hoeveelheden informatie. Ook weet je wat je moet doen wanneer er veel stress is. Je zult het dus goed doen in de zorg of als therapeut, maar ook een baan waarvoor je veel research moet uitvoeren is perfect voor een Maagd, zoals technicus, vertaler of detective.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een weegschaal is sociaal en brengt mensen samen, wat jou zowel binnen als buiten kantoor een goede bemiddelaar maakt. Je kan mensen goed inschatten en begrijpt wat hun motivatie is. Dit kan je ook goed gebruiken op carrièregebied, bijvoorbeeld als diplomaat, assistent, vertaler of verkoper.

Ideale carrière: een baan in de verkoop of op het gebied van recht en de wet kun jij gemakkelijk aan. Je bent iemand die van mensen houdt en het is dus cruciaal dat je met anderen samenwerkt. Denk aan een ziekenhuis, reisbureau of job als wedding planner.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Niemand kan zo goed een geheim bewaren als jij, Schorpioen. Dat is iets wat je goed kan gebruiken in je carrière, op een positie die veel discretie vereist. Met geheime onderhandelingen of vertrouwelijke informatie kun je goed omgaan.

Ideale carrière: naast chirurg zou je ook goed kunnen werken als geheim agent, maar door je onderzoekend talent ben je ook goed in logistiek of als baas van een financieel bedrijf.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters kunnen goed het gesprek aangaan met anderen, inspireren, en werken in een team. Je bent eigenlijk goed in alles, zolang je niet beperkt wordt door hiërarchie en regels.

Ideale carrière: je houdt van reizen en leert graag van anderen, dus een baan in de reisindustrie is perfect voor jou. Ook docent of leider van een project zijn ideale beroepen voor een Boogschutter.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn serieus en georganiseerd maar zeker niet saai. Je hebt het charisma en het enthousiasme om een team te leiden, en bent niet snel geïntimideerd of geïrriteerd door autoriteit. Je weet dat je met hard werken, ambitie en inzet de top kunt bereiken. Let wel op dat je nog genoeg tijd maakt voor andere dingen; Steenbokken zijn echte workaholics.

Ideale carrière: Steenbokken gaan er vol voor en doen het goed als manager. Je productie en administratieve skills zijn top en je werkt goed in een omgeving met hiërarchie, zodat jij op de ladder omhoog kunt klimmen. Je zou ook een goede architect zijn.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Een Waterman is vrij, maar werkt hard. Je denkt vaak out of the box. Je bent sociaal maar óók erg op jezelf gesteld. Je komt vaak met ideeën die briljant uitpakken. Wel ben je slecht in discussies, want jij bent vaak twee stappen verder dan de rest. Dat kan je ver brengen, maar niet iedereen zal jou begrijpen.

Ideale carrière: onderzoek en techniek zijn perfecte omgevingen om met nieuwe ideeën aan te komen, maar ook grafisch ontwerpen of een project leiden zal je goed afgaan. Een flexibele baan is het best, aangezien je tegen vaste werktijden bent.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn zeer flexibel op de werkvloer. Je wilt je graag bewijzen en bent alleen bezig met het beste uit jezelf te halen. Je bent het gelukkigst met een baan waarin je ook je gevoelige kant kwijt kunt. Je bent passievol en gebruikt je intuïtie. Een baan als arts zul je goed uitvoeren.

Ideale carrière: alles in de gezondheidszorg is eigenlijk ideaal. Denk aan verpleegster, arts of psycholoog. Maar ook een carrière min de muziek of dans maakt je gelukkig.

Waarom een werkdag pas om 10 uur zou moeten beginnen >

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock