Shop zonder schuldgevoel tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week

Van 7 tot en met 16 oktober 2016 staan honderden winkels door heel Nederland in het teken van duurzame mode.

Shop zonder schuldgevoel tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week

Van 7 tot en met 16 oktober 2016 staan honderden winkels door heel Nederland in het teken van duurzame mode tijdens Dutch Sustainable Fashion Week. Marie Claire is een van de trotse partners.

Ecoshoppen

Tijdens Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) vertellen kleine winkels en multibrand stores samen met eco modelabels en groene ontwerpers het verhaal achter duurzame mode. Modezaken door heel Nederland laten zien dat je bij hen bewust kunt kopen. Een mooi voorbeeld van eco fashion is Nukuhiva van programmamaker Floortje Dessing, met winkels in Amsterdam en Utrecht, waarin Dessing een groot publiek wil laten kennismaken met 'eerlijke kleding'. 

Een andere koploper in duurzame mode is de Duitse Claudia Lanius, die voor Lanius Fashion ecologische stoffen combineert met eerlijke werkomstandigheden en gedurfde lijnen – een favoriet onder fashionfans en -bloggers en een label to watch

Downtown events & groene hotspots

Tijdens Dutch Sustainable Fashion Week worden onder andere modeshows, kledingruilevents, tentoonstellingen, workshops en treasure hunts georganiseerd. Op de site van DSFW lees je wat er wanneer bij jou in de buurt te doen is én wanneer het Fair Fashion Festival plaatsvindt.

Win je eco-outfit terug

DSFW heeft 28 inspiratieroutes uitgezet langs de meest groene fashion- en lifestylewinkels. Loop je zo'n route en post je een selfie in je duurzame outfit met de hashtag #dsfw, dan maak je kans om het aankoopbedrag van je outfit terug te verdienen.

Alles online te zien én te koop

Heb je tijdens een van de events een leuk jurkje gespot, maar was je niet in de gelegenheid om het ter plekke aan te schaffen – of had je geen tijd om alles live te bekijken – dan kun je alsnog scoren op inspiringstories.nl

Wil je meer informatie lezen over de groene modeweek? Hier lees je alle ins en outs.

Dankzij deze tip doe je nooit meer impulsaankopen >

Bron/beeld: Dutch Sustainable Fashion Week