Snapchat ontwikkelt een zonnebril met ingebouwde camera

En noemt de kekke bril toepasselijk ‘Spectacles’.

Lees ook

De populaire app Snapchat bouwt haar imperium uit. Het bedrijf heet vanaf nu niet langer Snapchat, maar ‘Snap Inc’ en gaat behalve de app ook zonnebrillen mét ingebouwde camera uitbrengen.

De naamswijziging komt volgens CEO Evan Spiegel doordat het merk nu niet alleen meer de app heeft, maar ook andere producten.

Zonnebrillen

De sprankelnieuwe zonnebrillen liggen vanaf volgend jaar in de winkel. Met de bril – die slechts in één maat uitgegeven wordt – kan je video’s van 10 seconden opnemen, die daarna direct naar je iPhone gestuurd worden.

Opvallend is dat de video’ die je met de bril schiet niet vierkant of rechthoekig, maar rond zijn. Volgens Spiegel zijn die rechte vormen namelijk onnodige overblijfselen van het afdrukken van foto’s op papier. De camera in de bril heeft bovendien een hoek van 115 graden, wat breder is dan de meeste smartphones. Zo moeten de filmpjes meer op je eigen blikveld gaan lijken, zegt Spiegel tegen The Wallstreet Journal.

De bril heeft een camera in elk glas en gaat filmen als je een knopje aan de zijkant indrukt. De bril zal ongeveer 130 dollar kosten en ligt vanaf dit najaar in de schappen in de kleuren rood, groen en zwart. Toch is het niet zo dat we binnenkort allemaal met de bril lopen te filmen: er zal in het begin een beperkte oplage zijn. 

En, wil jij ‘m hebben? Laat het ons weten op Facebook.

Waarom je ’s ochtends niet direct je telefoon moet checken > 

Beeld: Snap Inc

Laatste nieuws

Zie ook