Actrices Amy Schumer en Blake Lively zijn klaar met stereotype tijdschriften

Ze maken een duidelijk punt.

Lees ook

Actrice Amy Schumer spotte de tijdschriften Girls’ Life en Boys’ Life naast elkaar in de schappen op een foto. Wat opviel: de magazines zijn enórm stereotyperend. En dus kon de Amerikaanse het niet laten om de foto ook op haar Instagram-account te plaatsen, simpelweg met de beschrijving ‘No’. 

Terwijl het tijdschrift voor meiden haar lezers vertelt hoe ze hun ‘droomhaar’ kunnen krijgen en knap wakker kunnen worden, worden jongens aangemoedigd om na te denken over hun toekomst. “Astronaut? Artist? Firefighter? Chef? Here’s how to be what you want to be”, staat op de cover van de jongensversie. Over stereotypering gesproken.

 

No

Een foto die door amyschumer is geplaatst op

 

Actrice Blake Lively was er als de kippen bij om de foto ook op haar eigen account te plaatsen, want ze was het vollédig met haar Hollywoodcollega eens. “Dames, laat dit niet meer  gebeuren”, schreef ze onder de foto.

 

Wow. @amyschumer I second that emotion. Ladies, let’s not let this happen anymore…

Een foto die is geplaatst door Blake Lively (@blakelively) op

De foto kreeg voor het eerst aandacht nadat twee ouders een Facebookpost schreven over de verschillende verwachtingen die de samenleving heeft van jongens en meisjes. De ouders schreven een brief aan Girls’ Life, waarin ze aangaven dat het tijdschrift covers en verhalen moet creëren die laten zien dat meisjes meer zijn dan hun haar en lippen.

Amy Schumer geeft briljant antwoord op de vraag wat ze draagt >

Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook