Dit is het beste moment om goedkope vliegtickets te scoren

Deze tips zijn geweldig.

Lees ook

Als reizen gratis was, zag je ons nóóit meer terug. Maar let op: dankzij deze tips van Skyscanner wordt het een stuk makkelijker om ons nederige landje te ontvluchten. Data-onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner toont aan dat vliegtickets 8 weken voor vertrek gemiddeld ruim 11 procent goedkoper zijn. Pas deze zoektactiek toe en je vliegt voor een prikkie de hele wereld over.

1/ Zoek op verschillende bestemmingen

Heb je geen specifieke bestemming in gedachten? Kijk dan eens bij de overal zoeken-tool van Skyscanner. Klik op het bestemmingsvakje en kies voor ‘Flexibel? Zoek Overal’. De website stelt dan een lijst van de goedkoopste bestemmingen samen in de periode dat je wilt reizen.

2/ Kies voor verschillende luchtvaartmaatschappijen/vliegvelden

Voor zowel de heen- als de terugvlucht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om vanuit een ander (goedkoper) vliegveld terug te vliegen. En zo pak je ook nog een extra bestemming mee, dus twee vliegen in één klap!

3/ Check het maandprijsoverzicht

In dit geval zoek je dus niet op één bepaalde datum, maar op een hele maand. Zo zie je in één opslag op welke dagen je het goedkoopst naar jouw droombestemming kunt vliegen. Benieuwd welke maand het voordeligst is? Ja, daar kun je ook op zoeken.

4/ Meld je aan voor Skyscanner’s prijsalarm

Vliegticketprijzen veranderen iedere minuut en wij carrièrevrouwen hebben geen tijd om dat elke dag in de gaten te houden. Als je je aanmeldt voor Skyscanner’s prijsalarm, krijg je een e-mail wanneer de prijs van jouw droomreis stijgt of daalt. Ideaal, want het prijsalarm is gratis en je kunt het makkelijk weer stopzetten.

5 x de beste stedentrips voor soloreizigers >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook