Waarom een reep Tony’s Chocolonely niet uit gelijke blokjes bestaat

Daar zit een verhaal achter.

Het is je vast niet ontgaan dat de heerlijke repen van Tony’s Chocolonely niet verdeeld zijn in simpele, gelijke blokjes. Waarom, vraag je je af? Daar zit een verhaal achter, en dat gaat zo: 

Het begint allemaal bij de Nederlandse journalist Teun van de Keuken, oftewel Tony. Hij onderzocht jaren geleden de moderne slavernij in de Afrikaanse chocolade-industrie en maakte een documentaire waarin hij zich liet aanklagen door collega’s, omdat hij door het kopen van chocolade indirect kindslavernij steunde. Uiteindelijk draaide de rechtszaak op niets uit, maar er ontstond wel een samenwerking met het fairtrademerk Max Havelaar, die geleid heeft tot het ontwikkelen van ‘honderd procent slaafvrije chocolade’. Tony’s Chocolonely was geboren. Helaas kan zelfs Max Havelaar niet garanderen dat de cacaobonen honderd procent slaafvrij zijn, maar ze doen er alles aan om de boeren eerlijk te betalen en kindslavernij tegen te gaan.

Ongelijk verdeeld

Dit is dan ook de verklaring voor de ongelijke blokjes in de chocoladerepen. Die staan namelijk symbool voor de inkomsten in de chocolade-industrie, die nog steeds zo ongelijk verdeeld zijn. Het chocolademerk hoopt met haar ideologie ook andere bedrijven uit de chocolade-industrie te stimuleren om slaafvrije chocolade te ontwikkelen. 

Van deze snacks krijg je alleen maar meer trek >

Bron: Nina | Beeld: Instagram (@tonyschocolonely)

Laatste nieuws