Zo blijven topmodellen in shape voor Fashion Week

Daar kunnen we best wat van opsteken.

Het is weer de tijd van de modeweken: in New York en Londen zijn ze alweer achter de rug, in Milaan gaat-ie vandaag van start en die van Parijs moet nog komen. Alleen de crème de la crème van de modellenwereld loopt mee en die moet er voor én tijdens de Fashion Weeks voor zorgen dat ze er op en top uitziet. Hoe ze dat doen? Topmodellen als Kendall Jenner en Miranda Kerr doen een boekje open.

Kendall Jenner

Met haar twintig jaar is ze een van de meest gevraagde modellen van dit moment. Terecht, want dit Kardashian-zusje werkt er hard voor. Naast een strikt dieet zweert ze bij detox-thee voor een platte buik en een gladde huid. “Ik begin elke dag met een kop thee en drink er soms wel twaalf per dag.”

Joan Smalls

Diëten is niet weggelegd voor de Puerto Ricaanse; ze houdt liever haar porties in de gaten. “Van mijn trainer heb ik geleerd om niet te veel te eten en mijn porties te beperken”, aldus Joan. Je kunt je eten netjes afwegen of je gebruikt een bord dat ingedeeld is in vlakken: een deel voor groente, een sectie voor koolhydraten en een plekje voor eiwitten. Zo heb je altijd een afgemeten maaltijd. Tussendoor nog honger? Neem een proteïnerijke snack.

Miranda Kerr

Dit topmodel houdt zich aan een voedingsschema dat gebaseerd is op probiotica. Deze goede bacteriën hebben een positieve werking op je huid en gezondheid. “De werking van de darmen heeft ook invloed op de huid”, legt voedingsdeskundige Cassandra Barns uit. “Het is bewezen dat probiotica helpen tegen acne, huidveroudering en eczeem.” Om strak in haar vel te blijven zitten en haar conditie on point te houden, sport Miranda dagelijks. Zo wandelt ze veel en doet ze aan krachttraining en yoga. 

Alessandra Ambrosio

Ze mag dan wel moeder zijn van drie kids, aan haar lichaam is daar niets van te zien. Natuurlijk traint ze veel, maar door suiker en koolhydraten uit haar dieet te schrappen en voornamelijk op proteïnen te leven, is ze minder snel geneigd om te snacken. Dat is één van de geheimen van het geweldige lichaam van het Victoria’s Secret model.

Zien: H&M’s nieuwe campagne is een ode aan álle vrouwen >

Bron: Nina | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws