Onthuld: de simpelste truc om van puistjes en acne af te komen

Reken er voor eens en altijd mee af.

Lees ook

Niets zo vervelend als ’s ochtends wakker wordt met een pukkel op je wang, of zelfs moeten dealen met acne – daar was de puberteit toch voor? Je hebt vast al allerlei (dure) producten geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Probeer het eens met groene thee. 

Onderzoek door dokters Po-Hsuan Lu van de Far Eastern Memorial Hospital in Taipei en Chung-Hia Hsu van het Taipei City Hospital heeft aangetoond dat acne aanzienlijk afneemt bij vrouwen die cafeïnevrije groene thee binnenkregen. Tachtig vrouwen met lichte tot heftige acne in de leeftijd van 25 tot 45 deden mee aan het experiment. Zij kregen gedurende vier weken driemaal daags een capsule met groene thee-extract of een placebo toegediend. Vrouwen die het thee-extract kregen, hadden veel minder last van acne. 

“EGCG, het grootste polyfenol in groene thee, heeft een anticarcinogene, anti-inflammatoire en anti-microbiële werking”, aldus de wetenschappers. “Dit heeft geleid tot de hypothese dat EGCG een positieve invloed heeft op vrouwen met acne.”

Wil je de groene thee liever drinken? Dan moet je per dag maar liefst twaalf koppen drinken om dezelfde hoeveelheid van 1.500 milligram groene thee-extract binnen te krijgen. Zet de waterkoker dus maar aan…

Van dit maskertje wordt je huid minder schoon dan je denkt >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook