Goed nieuws! Chocoladetaart als ontbijt helpt bij afvallen

Aldus de wetenschap.

Lees ook

Je kunt de dag maar beter zo goed mogelijk beginnen, dus waarom niet met een groot stuk taart? Er is immers altijd wel iemand jarig op de wereld, dus altijd wel iets te vieren. Maar we snappen je: de dag met een schuldgevoel beginnen is voor niemand een pretje, dus werk je eerder een bak havermout naar binnen.

Het blijkt echter dat dit nergens voor nodig is en jij je dag met een gerust hart guilt-free kunt beginnen met een stuk chocoladetaart. Onderzoek van de University of Tel Aviv beweert namelijk dat het je kan helpen afvallen.

Taart en koek 

Aan het onderzoek deden 193 mensen met overgewicht mee. Van hen moest de helft elke ochtend ontbijten met een maaltijd van 600 calorieën – dit was inclusief een toetje, denk bijvoorbeeld aan een stuk taart, koek of een donut. Het andere deel van de deelnemers nam iedere ochtend ontbijt van 300 calorieën.

Gedurende de dag namen beide testgroepen evenveel calorieën. De mannen mochten 1.600 calorieën innemen tegenover 1.400 voor vrouwen. Zestien weken later werd er gekeken naar de resultaten. Wat bleek? Alle deelnemers hadden hetzelfde gewicht verloren. Na dit weegmoment bleven de deelnemers het dieet aanhouden met een kleine aanpassing. Zo was het vanaf dat moment toegestaan om toe te geven aan cravings en meer in te nemen dan het voorgeschreven aantal calorieën.

Cheaten

Groep 1 (die ontbeten mét een toetje) kwam na deze aanpassing niets aan; ze vielen zelfs gemiddeld zeven kilo af. Daarentegen kwam de groep die het magere ontbijt nam gemiddeld zo’n 12 kilo (!) aan. Mensen die hun dag begonnen met een toetje waren gedurende de dag minder geneigd om te cheaten en aten zo gezonder.

Dus, ga jij je ontbijtrituelen omgooien?

Knap! Actrice Rebel Wilson is enorm afgevallen >

Bron: YourTango | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook