3 x overschatte must-do’s in Lissabon en de alternatieven

Volgens boekingsite Waytostay.

Als je een trip naar Lissabon op de agenda hebt staan, is het logisch dat je de toeristische trekpleisters wil bezoeken. Er zijn echter wat ‘mustdo’s’ die nogal overschat worden en die je beter kunt skippen, als we Waytostay mogen geloven. De website komt met fijne alternatieven:

1/ Een ritje met tram 28

De wereldberoemde tram van Lissabon, tram 28, wordt vaak genoemd als de beste manier om de stad te zien. Maar omdat deze lijn nog steeds gebruikt wordt als openbaar vervoersmiddel door de locals, kan het erg druk zijn, waardoor je niets van het uitzicht meekrijgt. Bovendien zijn er door de hordes toeristen vaak meterslange rijen. Skippen dus

In plaats daarvan: een fietstochtje door Lissabon

Een fietstour met een gids door het hart van Lissabon is de perfecte kennismaking met de stad en de ideale start van je stedentrip. Het is een leuke en makkelijke manier om op één dag meerdere bijzondere gebouwen te bezoeken en je krijgt zo veel meer van de stad te zien. Begin op het beroemde Martim Moniz plein. Vanaf dit plein heb je een mooi uitzicht op het Castelo de Sao Jorge. Fiets vervolgens door verschillende wijken en peuter ondertussen bij de gids de beste insider tips los voor restaurantjes, cafés en lokale specialiteitenshops. 

2/ De authentieke Fado-muziek van Portugal

Fado’s zijn tegenwoordig helemaal gecommercialiseerd. Over het algemeen zijn het echte valkuilen voor toeristen geworden; over de kwaliteit valt te twisten en uiteindelijk betaal je een hoop geld om te dineren met live Fado-muziek. Gelukkig zijn er in Lissabon veel leukere plekken om je geld te besteden.

In plaats daarvan: bezoek bars en restaurants waar locals zich bevinden

Een leuk alternatief zijn de bars en restaurants waar de lokale mensen ook naar toe gaan. Daar wordt op bepaalde dagen door semi-professionele muzikanten ook Fado gezongen. A Nini is bijvoorbeeld een leuk, klein familierestaurant. Hier kun je iedere donderdag genieten van Fado. De rest van de week is het alleen geopend voor de lunch. Je vindt het restaurant in Rua D. Francisco Manuel de Melo 36-A. Of ga naar Tasca do Chico in Rua Diario de Noticias 39, midden in Bairro Alto. Iedere maandag en woensdag zijn er gezellige Fado-avonden.

3/ Het uitzicht vanaf Ponte 25 de Abril

De hangbrug over de Taag wordt vaak gezien als dé plek om te bezoeken; veel mensen maken een foto van het uitzicht. Maar als je eenmaal op de brug staat, stelt het eigenlijk niet zoveel voor. Tijdens het spitsuur is het er bijzonder druk en moet je rekening houden met lange files. Daarnaast is er net als bij iedere brug niet bijzonder veel te zien; vooral water aan beide kanten…

In plaats daarvan: Miradouro de São Pedro Alcântara

Voor een adembenemend uitzicht ga je beter naar Miradouro de São Pedro de Alcântara óf naar Miradouro da Senhora do Monte. Het woord miradouro betekent letterlijk uitkijkpunt. Miradouro de São Pedro de Alcântara is een uitkijkpunt met zicht over de stad, het kasteel en de rivier. Echt een prachtige plek om even te zitten en te genieten. Het uitkijkpunt Miradouro da Senhora do Monte was ooit een van de grootste geheimen van Lissabon. Het is een van de hoogste punten in de stad en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht. Tijdens zonsondergang is dit echt dé plek om te zijn.

3 x overschatte bezienswaardigheden in Berlijn en de alternatieven >

Bron: Waytostay | Beeld: iStock

Laatste nieuws