Waarom je volgens experts vaker pizza moet eten

Klinkt goed!

Lees ook

Na een avondje alcohol heb je vaak vooral trek in een vette hap. Pizza en döner kebab prop je zonder nadenken naar binnen, om je vervolgens de dag erna schuldig te voelen. Volgens voedingsdeskundige Keri Gans moeten we hiermee stoppen en dat stuk pizza ook gewoon eten wanneer we nuchter zijn.

Keri onderzocht voor haar boek The Small Change Diet de relatie tussen dronken vrouwen en eten. Zo stelt ze: “Dronken vrouwen hebben de neiging om te kiezen voor eten dat ze zichzelf normaal gesproken verbieden. Want zodra ze dronken zijn, maakt het hen niet meer uit.”

Gewoon doen

Volgens Keri zouden we ons niet langer moeten inhouden: “Ik zeg altijd tegen mijn patiënten dat ze gewoon een stuk pizza moeten eten als ze dat willen. Want als ze het eten wanneer ze nuchter zijn, is het daarna opeens niet meer zo verschrikkelijk. Dan is het gewoon een onderdeel van je normale voedingspatroon.”

Het is dus belangrijk dat je het jezelf gunt om af en toe te genieten van iets ongezonds. Dat hoeft natuurlijk niet een compleet nieuwe lifestyle te worden, maar geef jezelf toestemming om te eten waar je zin in hebt in plaats van net zolang te wachten tot je impulsen het overnemen.

Vaak is dit ook de reden dat we alcohol drinken: om te ontsnappen van de soms vervelende realiteit. Alleen maar denken over wat je wel en niet zou moeten eten, maakt het leven niet leuker. Pizza dus!

Onderzoek: je kunt je personeel beter motiveren met pizza dan met geld >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook