/http%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fsource%2Fmarieclaire%2F2016_09%2FLifestyle%2FLifestyle_lekker_recepten_laatste_zomerdagen_iStock.jpg)
De zomer mag nog wel even duren, en toch zijn dit misschien wel de laatste warme dagen, dus geniet er dubbel van! Uren in de keuken staan en zware maaltijden zijn geen optie met dit weer. Daarom zochten wij een paar lekkere zomerrecepten die binnen 25 minuten klaar zijn. Heel fijn!
1/ Gebraden zalm met avocado-salsa
Ingrediënten
- 425 gram groene salsasaus
- 1/4 kopje gesneden koriander
- 2 eetlepels rode ui in stukjes
- 2 avocado’s in blokjes
- 4 stukken zalm
- Extra vergine olijfolie
- Zout en peper
- 1 limoen, doormidden gesneden
Bereiding
Mix de salsasaus, koriander, ui en avocado’s door elkaar en zet even weg. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Dep ondertussen de zalm droog en breng op smaak met zout en peper. Wanneer de olie heet is, doe je de zalm met het huidje naar beneden in de pan en bak je 'm vijf minuten aan elke kant. Serveer met flink wat avocado-salsa en knijp er limoensap eroverheen. Eet smakelijk!
2/ Bacon Panzanella
Ingrediënten
- 340 gram bacon, gesneden in grote stukken
- 2 ciabatta's in kleine stukken gesneden
- Zout en peper
- 2 teentjes geperste knoflook
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- Rucola
- 450 gram rijpe tomaten (diverse soorten en maten)
- 1 rode ui in kleine stukjes gesneden
- Klein beetje peterselie en basilicum
Bereiding
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en leg de bacon erin in een gelijkmatige laag. Wacht tot het krokant wordt en haal het er dan weer uit. Vervolgens doe je het ciabatta-brood in de pan met baconvet, met wat zout en peper. Wacht zo’n vijf minuten tot het brood goudbruin is en haal het er weer uit. Ga verder met dezelfde pan en doe de knoflook, balsamico, zout en peper erin en draai het vuur uit. Als laatste voeg je de rucola, tomaten, ui, peterselie en de stukken ciabatta toe en je kunt het vanuit de pan direct serveren.
3/ Avocadopesto pastasalade
Ingrediënten
- 450 gram orecchiette pasta
- 2 stukken mais
- 200 gram basilicumpesto
- 2 avocado’s
- Zout en peper
- Klein beetje peterselie
Bereiding
Kook de pasta gaar en spoel daarna af met koud water. Kook ondertussen de mais zo’n drie minuten en spoel deze ook af onder koud water. Mix vervolgens de pesto, avocado's en een snufje peper door de pasta en strooi er wat peterselie over. Serveer met de mais en enjoy!
Welke van deze heerlijke en snel te bereiden recepten ga jij uitproberen?
Dit gebeurt er in je maag als je instant noedels eet >
Bron: Delish | Beeld: Instagram (@delish)