4 vragen die je moét stellen tijdens een eerste date

Thank us later!

Lees ook

Een eerste date kan voor een hoop stress zorgen, want wat trek je aan? Hoe begroet je hem? En last but not least: wat wil je weten naast de standaardvragen over zijn werk en hobby’s? Ons Amerikaanse zusje vroeg het psychologe Monica O’Neal, en zo ontstond dit lijstje met dé vragen die je moet stellen om het beste uit je date te halen:

1/ Waarom heb je me mee uitgevraagd?

“Met het antwoord op deze vraag ontdek je meer over de persoon die tegenover je zit”, vertelt Monica aan Marie Claire US. “Zegt hij dat hij zich aangetrokken voelt door je uiterlijk, dan klopt het wellicht. Maar het is nóg leuker als iemand weet uit te leggen waarom hij je mee op date heeft genomen, los van je looks. Komt er helemaal geen of een twijfelachtig antwoord? Dan kun je je afvragen of je wel met iemand wilt daten die zich zo snel afschermt.”

2/ Hoe waren je vorige relaties?

“Vraag bijvoorbeeld of hij al eerdere relaties gehad heeft en hoe deze zijn geëindigd. Vraag niet te veel door en treed niet te veel in detail. Maar pas op voor antwoorden als ‘we hebben het samen uitgemaakt’, want dat nooit echt het geval; er is altijd iemand die de stekker er als eerste uit trekt. Let op of je date er open over durft te zijn en of hij überhaupt iets aardigs te vertellen heeft over zijn ex. Misschien probeert hij alles in haar schoenen te schuiven.”

3/ Ben je weleens echt verliefd geweest en op wat voor een types val je?

Deze vraag stel je volgens Monica het beste na een aantal dates, tenzij het de eerste date al direct heel goed aanvoelt. “Er zit iets magisch in; je komt meer te weten én je kunt laten zien dat jij goed kunt luisteren. Ga het gesprek aan, durf te vragen of jij zijn type bent. Op deze manier maak je duidelijk dat jij op zoek bent naar iets serieus.”

4/ Wat vond(en) je ex(en) je meest vervelende karaktereigenschap?

Ook deze vraag kun je het beste bewaren voor een tweede of derde date, je wilt immers niet te negatief overkomen. “Let wel op als je date zegt dat zijn exen niets te klagen hadden, want dan klopt er iets niet”, zegt de deskundige. “Houd er bovendien rekening mee dat je de vraag waarschijnlijk terugkrijgt, dus denk vooraf na over je antwoord.”

Als laatste tip geeft Monica mee dat je voorzichtig moet zijn met het delen van (gevoelige) informatie over familie. “Stel je niet te snel kwetsbaar op. Wacht daarmee tot je zeker weet dat je met hem over diepere onderwerpen kunt praten.”

De 5 geheimen van een gelukkige relatie >

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook