doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

TEDxAmsterdamWomen: hét inspirerende event waar we naartoe willen

Dit wil je niet missen.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
TEDxAmsterdamWomen: hét inspirerende event waar we naartoe willen

TEDx komt weer naar Amsterdam met TEDxAmsterdamWomen, en biedt een podium vol inspiratie. Het thema van dit jaar is Unraveled. The story behind the story. Nationale en internationale sprekers zullen het verhaal achter hun verhaal vertellen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Verhalen over hoop en positieve veranderingen verteld door inspirerende vrouwen en mannen die impact hebben op de Nederlandse maatschappij en de wereld. De eerste vijf sprekers zijn al bekend:

Bénédicte Ficq
Een Nederlandse advocate die meerdere keren is verkozen als beste vrouwelijke strafrechtelijk advocaat. Tijdens dit event bespreekt ze de voordelen van strafrechtelijke vervolging in de tabaksindustrie.

Michelle Miller
Schrijfster en producent Michelle Miller heeft als onderwerp haar eigen werk. Zo zal ze uitleggen waarom zij het ondernemerschap verkoos boven een corporate baan.

Gloria Wekker
De hoogleraar genderstudies aan de Universiteit van Utrecht behandelt een aantal opmerkelijke gevolgen van de tijd waarin Nederland nog een koloniaal rijk was.  

Asma Mansour
De Tunesische Asma Mansour is medeoprichter van het Center for Tunisian Social Entrepreneurship, een organisatie waarmee ze jonge mensen helpt sociale ondernemingen te starten. Tijdens haar presentatie zal ze beschrijven hoe zij haar eigen pad bewandelde in een uitdagende tijd.

Jan Kizilhan
Jan Kizilhan is een Duitse arts die voor zijn werk oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen bezocht. Hij zal uitgebreid vertellen over zijn project waarmee hij 1.100 Jezidi-meisjes en -vrouwen in Duitsland wil opvangen na hun bevrijding van IS.

Vrijdagavond 28 oktober vind TEDxAmsterdamWomen plaats in het prachtige Concertgebouw in Amsterdam. De organisatie kiest uit alle belangstellende 300 gasten uit. Wil jij kans maken op een plek in de zaal? Meld je dan nu aan via tedxamsterdamwomen.nl

Een kersverse uitagenda met al jouw must-do’s voor september >

Beeld: TEDxAmsterdamWomen

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');