De 10 geheimen van een modebewuste vrouw

Met deze tips kom je altijd stijlvol voor de dag.

Lees ook

Waar sommige vrouwen het zo eenvoudig laten lijken, vind jij het nog een hele uitdaging om elke dag stijlvol de deur uit te stappen. Het in goede banen leiden van een familie, een carrière, hobby’’s en vrienden is al een sport op zich te noemen; laat staan de perfecte look erbij creëren. Maar geloof ons wanneer we zeggen dat het mogelijk is! Wij verklappen je een paar geheimen waardoor jij er elke dag modieus bij loopt.

1/ Plan je outfits
Zoals je voor veel andere dingen plant, kun je ook je outfits plannen. Zo voorkom je dat een stressvolle ochtend er voor zorgt dat je spijt hebt van wat je hebt aangetrokken.

2/ Investeer in basics
Dit zijn misschien wel de belangrijkste kledingstukken die in de kast hangen van een modebewuste vrouw. Basics zijn namelijk het fundament van een mooie outfit, en kunnen áltijd!

3/ Effen kleuren en klassieke prints
Geen enkele styliste zal felle kleuren en wilde prints als combinatie aanbevelen. Gedekte en effen kleuren komen veel chiquer over, en zijn eenvoudig te combineren met een klassieke print. Houd er wel rekening mee dat je de print, zoals een klein ruitje, pied de poule of een krijtstreep, beperkt tot één kledingstuk.

4/ Less is more
De gouden regel, voor alles. Houd je outfit simpel, houd het bij één of twee accessoires en houd je haar en make-up zo naturel mogelijk.

5/ Bezit één ‘it’-accessoire
Het maakt niet uit of het een juweel of een paar schoenen is, zolang het maar de ‘wow’-factor geeft. Heb je een klein budget? Dan kun je overwegen om eens bij een outlet te shoppen. Dat kan tegenwoordig ook gewoon online, bijvoorbeeld via de Zalando Lounge (de shopping club van Zalando). Het bedrijf ontwierp een speciale app, zodat je zelfs met je telefoon op zoek kunt gaan naar exclusieve merkproducten met kortingen tot wel 75%. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je je gratis aanmelden. Perfect voor de dagen dat je er écht stylisch uit moet zien.

6/ Designertas huren
Dé truc van Carrie Bradshaw uit Sex and the City; elke week een nieuwe designertas zonder hem daadwerkelijk aan te schaffen. Via Borrow my bag of Love my bag kun je een echte designertas huren die vervolgens netjes bij jou thuis afgeleverd en weer opgehaald wordt.

7/ (Over)dress voor de gelegenheid
Als je niet weet wat de dresscode is van de gelegenheid waar je naartoe gaat, kun je het beste een jurkje boven een spijkerbroek verkiezen. Je kunt er beter iets te overdressed uitzien en een goede indruk achterlaten, dan de enige te zijn in een jeans.

8/ Fashion Emergency Kit
Wees op alles voorbereid! Zorg dat je altijd een tasje bij je hebt met daarin pleisters tegen blaren, een naaisetje voor gaatjes, een extra panty als die ladders weer eens hun werk doen, en alle andere essentiële benodigdheden om je dag te kunnen redden.

9/ Volg andere stijlvolle vrouwen
Als je dan toch even door al je social media kanalen scrolt, kun je er net zo goed gelijk inspiratie uit vandaan halen. Ga op zoek naar fashionista’’s waarvan jij de stijl bewondert en volg hun kanalen. 

10/ Let op je houding
Je houding maakt of kraakt je outfit. Door zelfverzekerd en rechtop te lopen, straal je elegantie uit en laat je een goede indruk achter.

Lees ook: De echte reden waarom Victoria Beckham altijd een zonnebril draagt

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook