Dit trucje helpt je door awkward stiltes in een gesprek heen

Zo wordt netwerken een eitje.

Netwerken voelt een beetje als daten: soms zou je het ’t liefst overslaan en direct overgaan op de real deal. Je praat wat over werk, deelt je ervaringen en gaat dan over op het zonnige weer. Tot je niets meer te bespreken hebt, de awkward stilte erin sluipt en jij en je gesprekspartner net iets te lang blijven staan.

Toch is het essentieel voor netwerken én het maken van nieuwe vrienden, dus we komen er niet onderuit en kunnen er meer beter voor zorgen dat het zo vloeiend mogelijk verloopt. 

Kio Stark, schrijver van When Strangers Meet: How People You Don’t Know Can Inform You, onthult dat triangulatie het geheim is tijdens een chit-chat. Hoe dit werkt? Je creëert een denkbeeldige driehoek tussen jullie beide en iets wat jullie op dat moment meemaken. Denk bijvoorbeeld aan de vreselijke snacks die jullie krijgen tijdens de borrel, het vakgebied waar jullie allebei in werken of klets over een feestje waar jullie allebei zijn geweest. Een raakvlak zorgt ervoor dat de kans op een stilte kleiner wordt.

Volgens de schrijver werkt het omdat jullie niemand (dus ook niet jullie zelf) in de spotlights zetten. De focus ligt niet op jullie, maar op een gedeelde interesse of ervaring. “Jij bent er, er is een onbekende en er is een derde ding waar jullie allebei over kunnen meepraten”, zegt ze. “Maak een opmerking over het derde ding en kijk of het een conversatie uitlokt. Probeer het eens!”

Zo bereik je sneller je carrièredoelen volgens LinkedIn >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws