Deze vertrouwde Instagram-functie gaat binnenkort verdwijnen

Nééé!

Lees ook

Instagram is de afgelopen tijd al meerdere keren op de schop gegaan. Zo kwamen ze bijvoorbeeld met een nieuw logo (waar we ontzettend aan moesten wennen) en werd het algoritme omgegooid waardoor we nog steeds het gevoel hebben dat we veel updates moeten missen. Daarnaast lanceerde de app onlangs een nieuwe functie, namelijk Instagram Stories.

Hoewel ze dus ook met nieuwe functies komen, nemen ze tegelijkertijd ook afscheid van een functie die we heel erg gaan missen: Photo Map. Gaat er niet direct een belletje rinkelen? Onder dit tabje kun je geplaatste foto’s op een wereldkaart zien. Volgens Mashable kun je dit al niet meer zien van andere gebruikers en binnenkort heb je ook geen eigen fotokaart meer, omdat “het niet wereldwijd gebruikt werd”.

Dit heeft geen invloed op de locaties die je kunt toevoegen aan je foto’s, maar je zult niet meer kunnen inzoomen op een kaart en de specifieke locatie (plus straatnaam) kunnen tracken. Waarschijnlijk heeft Instagram dit in overweging genomen, omdat mensen celebrities stalken met deze functie.

Hoe erg ga jij Photo Maps missen?

Instagram heeft een ge-wel-dige nieuwe functie >

Bron: Refinery 29 | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook