Zo bereik je sneller je carrièredoelen volgens LinkedIn

Volg deze tips om dichter bij je doelen te komen.

Niet helemaal tevreden met je carrière op dit moment? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Volg deze tips van LinkedIn om dichter bij je carrièredoelen te komen:

1/ Zet je doelen op een rij
Om je tevreden te voelen over je werk, moet je eerst bepalen wat je wilt van je carrière. Wat zijn je passies? Wat zorgt ervoor dat jij graag uit je bed komt in de ochtend? Als je dat duidelijk op een rij zet, is het makkelijker om te kijken wat ervoor nodig is om het te bereiken.

2/ Maak een plan
Kijk naar je grote voorbeelden om makkelijker een plan te kunnen maken voor je eigen carrière. Gebruik LinkedIn om informatie te verkrijgen, want hoe zijn zij gekomen waar ze nu zijn? Maak op basis daarvan een lijstje met bedrijven en contacten, waar jij ook iets aan kan hebben.

3/ Doe research
Bij het netwerken is het belangrijk dat je weet wie je voor je hebt. Zoek de persoon op en doe research naar achtergrond en gemeenschappelijke connecties. Hierdoor kan je vaak makkelijker een gesprek beginnen, wat weer kan helpen om dichter bij je doelen te komen.

4/ Laat jezelf zien, zonder op te scheppen
Om je talenten te laten zien zonder te overdrijven, moet je selectief zijn. Kies je belangrijkste prestaties uit en leg ze uit aan de hand van situaties uit om ze te ondersteunen. Daarnaast kunnen referenties van vorige werkgevers en collega’s heel handig zijn ter bevestiging.

5/ Check je online profielen na
Werkgevers checken je altijd uitgebreid na op internet, voordat ze je uitnodigen op gesprek. Het dus belangrijk dat alles up-to-date is en klopt met wat je in je sollicitatie hebt geschreven. Daarnaast is het belangrijk dat je geen ongepaste dingen op social media hebt staan. Een werkgever moet tenslotte een goede en professionele indruk krijgen. 

In deze uren van de dag ben je het productiefst >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws