Er komt muziek waarop je kunt dansen met je kat

Jááá, eindelijk!
Er komt muziek waarop je kunt dansen met je kat

Crazy cat ladies, opgelet! Binnenkort is er een nieuwe manier om je kat te verwennen. En dan niet met snoepjes of een speeltje, maar met muziek. De financiering is rond, dus het album met kattenmuziek is eindelijk onderweg.

De Amerikaanse wetenschapper en cellist David Teie is verantwoordelijk voor de muziek op het album Music for cats. In verschillende nummers heeft hij klassieke muziek gecombineerd met geluiden die stress en angst bij katten zouden verminderen. Geluiden van fluitende vogels en kattengespin zijn dus ook terug te horen op het album.

En dit vinden katten ervan

77 procent van de katten die hij de muziek liet horen, reageerden er heel positief op. Gestreste katten zouden mede door de muziek weer rustig en kalm worden.

De muziek schijnt ook leuk zijn voor mensen, dus het is een perfecte aanleiding om eens samen met je kat een dansje te doen. Music for cats komt uit in oktober. Kun jij nog wachten?

Katten zijn goed voor je gezondheid >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f676a1891add', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });