Dit hebben de vijf gezondste diëten ter wereld gemeen

Verrassende resultaten!

Lees ook

De Canadese voedingsdeskundige en celebrity trainer Harley Pasternak schreef het boek: The 5 Factor World Diet en kwam tot verrassende conclusies. Zo blijkt dat de vijf gezondste diëten ter wereld heel wat met elkaar gemeen hebben.

Harley trok de hele wereld over om de vijf gezondste voedingspatronen te bestuderen. De vijf diëten zijn verdeeld over de Aziatische, Japanse, Scandinavische, mediterrane en Franse cultuur. 

Wat hem meteen opviel, was hoe gevarieerd het Aziatische voedingspatroon is. Zo eten Japanners meerdere soorten zeewier en hebben Chinezen minstens vijf verschillende kleuren op hun bord bij iedere maaltijd. Maar tegelijkertijd zag hij ook grote verschillen met het westerse eetpatroon. Zo eten wij veel grotere porties dan dat ze in andere landen doen. Daarnaast gebruiken we minder lokale en seizoensgebonden producten en voegen we veel zout, suiker en verdikkingsmiddelen toe aan onze voeding.

Genieten is belangrijk

Een ander gemeenschappelijk kenmerk tussen de gezonde diëten is dat mensen de tijd nemen om van het eten een gezellig moment te maken. Terwijl wij vaak snel een bakje cornflakes naar binnenwerken of achter ons bureau lunchen, is het in andere landen belangrijk om met de hele familie samen aan tafel te genieten. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook bevorderlijk voor je lijn. Je bent dan namelijk veel bewuster van wat je naar binnen schuift en hebt sneller door dat je genoeg gegeten hebt. 

Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je blijft bewegen. Dit brengt ons bij de laatste overeenkomst: in alle vijf culturen wandelen ze namelijk veel meer dan de gemiddelde westerling doet. Dit houdt je naast gezonde voeding ook langer fit. 

Er is natuurlijk niet maar één succesformule, maar je kunt er altijd iets uit meenemen in je eigen dieet. 

4 top food-documentaires die je ergste honger stillen >

Bron: The Huffington Post | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook