Waarom vrouwen massaal foto’s met deze hashtag posten

Én waarom iedereen mee zou moeten doen.

Lees ook

Vrouwen zitten vol onzekerheden, vooral door alle ‘schoonheidsidealen’ die worden opgelegd door de media en de populariteit van social media als Twitter en Instagram. Daarbij wordt er vaak ingezoomd op de bovenbenen van vrouwen; de één vindt dat cellulitis je dijen verpest, de ander ziet striae als de grootste boosdoener en weer anderen zien pas perfectie als je een thigh gap hebt.

Onzin: álle lichamen en bovenbenen zijn op hun eigen manier perfect. Dat is precies wat vrouwen duidelijk willen maken met de hashtag #ThighsForJeaux. Deze roept vrouwen op om onbewerkte foto’s te plaatsen en ze allesbehalve te verbergen.

Het begon allemaal bij de 21-jarige Mixo, bekend als @mijeaux op Twitter. Zij postte een foto van haar dijen met de hashtag. Ze deed dit om te laten zien hoe trots ze op zichzelf en haar lichaam is én als reactie op alle bodyshamers die zich online bevinden. De respons die ze kreeg was echter enorm. “Ik had niet verwacht dat ik zo veel reacties zou krijgen”, vertelt ze aan de Zuid-Afrikaanse editie van Marie Claire. “Ik was zo overweldigd en zag dat de hashtag trending was in Zuid-Afrika. Ik hoop dat iedereen zich vrij voelt en zonder enige schaamte meedoet met de trend.”

So do we! Het heeft een liefdevolle plek gecreëerd op het internet waar vrouwen delen hoe trots ze op hun lichaam zijn. En dat is niet alles; er worden complimenten over en weer gegooid die ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen hoe dan ook een boost krijgt. Prachtig!

De beste tegenreactie op de thigh gap >

Vrouwen dragen wat ze zelf willen met #WeWearWhatWeWant >

Bron: Marie Claire | Beeld: Twitter

Laatste nieuws

Zie ook